Vyhľadávanie:

Úprimné slová a podkova pre šťastie vyčarili na tvárach ľudí úsmev

Úprimné slová a podkova pre šťastie vyčarili na tvárach ľudí úsmev

Zástupcovia vedenia firmy i mesta na Silvestra vítali hutníkov v práci

Už tradične vítali na Silvestra pri bráne č. 2 zamestnancov prichádzajúcich do nočnej zmeny top manažéri  spoločnosti U. S. Steel Košice spolu so zástupcom vedenia mesta. Primátora však tentoraz zastúpil druhý muž Košíc Martin Petruško. Viceprezidenti Miroslav Kiraľvarga, Martin Pitorák, Marcel Novosad, Richard C. Shank i zástupcovia odborov Juraj Varga a Bartolomej Feničin prišli, aby ľuďom zabezpečujúcim chod nepretržitých prevádzok huty spoločne zaželali všetko najlepšie v novom roku 2018. Srdečný stisk ruky, prianie dobrého zdravia a čokoládová podkovička pre šťastie vyčarovali na tvárach mnohých oceliarov úsmev, aj keď mali pred sebou náročnú zmenu.

Peter Goceľák z vysokej pece 3 šiel na nočnú zmenu v dobrej nálade. „Je to prvý raz, čo budem na Silvestra v práci. Keby som dnes nepracoval, asi by som bol niekde s kamarátmi, ale aj s kolegami je to fajn,“ zveril sa nám mladý muž, ktorý vo firme pracuje zatiaľ iba dva mesiace. Keď sme mu povedali, že prišiel na silvestrovskú nočnú zmenu ako prvý, tak sa len srdečne zasmial a povedal: „Idem príkladom.“ Ladislav Balogh z oceliarne nám zas povedal, že Silvestrov v práci už zažil niekoľko. „Pracujem vo firme 38 rokov a robím na zmeny, takže tých sviatkov v práci bolo už  neúrekom. Presné číslo si však nepamätám,“ poznamenal. Kolegom odkázal, že im praje veľa zdravia, šťastia a úspechov v práci, podobne ako Marek Matej, ktorý takisto pracuje v oceliarni. Mladík, ktorý je vo firme štyri roky, šiel do práce na Silvestra prvý raz. „Dovolenka na mňa nevyšla, takže som zmierený s tým, že budem na koniec roka v robote,“ povedal s úsmevom. Rovnako zaželal všetkým kolegom veľa zdravia. „Keď budeme zdraví, všetko ostatné bude v poriadku,“ konštatoval. Okrem kmeňových zamestnancov spoločnosti však prichádzali na nočnú aj zamestnanci niektorých dodávateľských firiem. Jedným z nich bol aj Róbert Nagy z Rožňavy, ktorý už tretí rok pracuje pri vysokých peciach. „Manželka s deťmi sú na Silvestra v zimnom detskom tábore, tak mi ani príliš neprekážalo, že musím ísť do práce,“ poznamenal a dodal, že stretnutie s členmi vedenia firmy ho milo prekvapilo, keďže doteraz nič podobné nezažil. Cez bránu do podniku prešli v ten večer aj ďalšie stovky ľudí. No a po krátkom čase začali z podniku vychádzať tí, ktorých vystriedali. Bol medzi nimi aj Attila Béres z energetiky. „Ponáhľam sa domov, čakajú ma traja bratia a rodinka,“ vysvetľoval, prečo má tak naponáhlo. Navyše povedal, že ho ešte čaká asi stokilometrová cesta, pretože pochádza od Veľkých Kapušian. Poslední zamestnanci z popoludňajšej zmeny z fabriky odchádzali asi hodinu pred polnocou. Aj oni tak ešte stihli osláviť príchod nového roku 2018 v kruhu svojich blízkych či priateľov. „Je to pekná akcia takto na koniec roka. Veľmi som sa na to tešil. Som rád, že sa nám podarilo mnohým ľuďom vyčariť na tvári úsmev,“ povedal po jej skončení Martin Petruško, ktorý na akcii po prvý raz zastúpil primátora mesta Richarda Rašiho. Zamestnancom fabriky a všetkým Košičanom zaželal okrem iného aj veľa pozitívneho myslenia. „Nech sa im v roku 2018 splní všetko to, čo sa im nesplnilo v roku 2017. Nech je ten nový rok šťastný a najmä nech sú všetci zdraví,“ odkázal zamestnancom huty a ich rodinným príslušníkom viceprimátor.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...