Vyhľadávanie:

"Určite sa sem vyplatilo prísť..."

"Určite sa sem vyplatilo prísť..."

Železiari si rekondičný pobyt v Kúpeľoch Nový Smokovec pochvaľujú

Tristoosemdesiat košických hutníkov pracujúcich v tretej a štvrtej kategórii rizika absolvuje v tomto roku týždenný rekondičný pobyt v Novom Smokovci, priamo pod Slavkovským štítom v srdci Tatranského národného parku. Vedia si koksári, vysokopeciari, oceliari, energetici, valcovači či údržbári sedemdňovú regeneráciu svojich síl v rekreačnom stredisku vychutnať a užiť? Ako sú spokojní so službami, ktoré sa im v kúpeľoch dostávajú. Vyhovujú im naordinované procedúry? Ako trávia voľný čas po ich absolvovaní? Po odpovede nielen na tieto otázky sme sa vybrali koncom minulého mesiaca spoločne s tímom Miroslava Sajka z oddelenia sociálna politika a mimomzdová motivácia priamo medzi odpočívajúcich kolegov. Do Kúpeľov Nový Smokovec.

Ak ste už v tomto multifunkčnom komplexe niekedy pobudli, isto ste ocenili jeho centrálnu polohu, ktorá ponúka výborné príležitosti na turistiku, lyžovačky či prechádzky uprostred smrekového lesa. Relaxujúci košickí oceliari tu obývajú hotely Palace i Palace Grand, ktoré disponujú dvojlôžkovými izbami vybavenými kúpeľňou, toaletou, televízorom, telefónom i wi-fi pripojením. "Verím, že sú s našimi službami spokojní, snažíme sa im vo všetkom vychádzať v ústrety," poznamenal pred našim stretnutím so skupinou vyše šesťdesiatich hutníkov a obhliadkou zariadenia jeho riaditeľ Jozef Vilim. Dozvedáme sa, akými zmenami kúpele v posledných rokoch prešli. Po rekonštrukcii oboch hotelov pribudla nová športová hala, moderné kongresové centrum i wellness centrum, modernizáciou prešli aj liečebné procedúry. K obľúbeným patria čiastočné masáže, perličkový kúpeľ, oxygenoterapia, inhalácie, štvorkomorový hydragalvan, rašelinový obklad, suchý uhličitý kúpeľ, elektroliečba, diadynamické prúdy, magnetoterapia a mnoho, mnoho ďalších. O tom, ktorú z nich naši v priľahlom hoteli Branisko absolvujú, rozhoduje po konzultácii, spoločnom dohovore a vstupnej prehliadke v deň nástupu na rekondičný pobyt lekár. "Máme ďalšie plány, ktorých cieľom je pobyt našim klientom spríjemniť. Chystáme sa napríklad na výmenu zámkového systému, pri ktorom klasické kľúče nahradia magnetické karty, začali sme už aj s výmenou televízorov za modernejšie," načrtol riaditeľ časť rozvojových akcií, ktoré chcú v kúpeľoch realizovať.

S našimi kolegami sme sa stretli najprv v priestoroch kongresového centra a potom i počas obeda. Niektorí, keďže taká možnosť je, prišli za oddychom aj so svojimi životnými partnermi či deťmi. Na väčšinu z nich ešte čakali procedúry, iní sa chystali na túru, ďalší si len tak odpočinúť na izbe. Zaujímalo nás, ako hodnotia miesto, v ktorom sa rekondičný pobyt koná, vybavenie hotelov, ako sú spokojní so stravovaním, zdravotnou starostlivosťou či poskytnutými liečebnými procedúrami alebo prístupom personálu. Treba povedať, že nepadla žiadna vážnejšia pripomienka, ktorá by demonštrovala zásadnú nespokojnosť. Podnety sa týkali možnosti zadovážiť v niektorých izbách širšie postele, či predĺžiť inak hodinový pobyt vo wellness centre. "Určite sa sem vyplatilo prísť. Prijali by sme tu byť aj dva týždne," ozvalo sa z pléna.

"Strava? Je vynikajúca! Porcie sú veľké, tento obed ani neviem dojesť, veď sa pozrite. Pritom jedlo je výborné," poznamenal s úsmevom za stolom v kruhu svojich kolegov František Turták z divízneho závodu Doprava. "Na raňajky máme švédske bufetové stoly, dá sa z nich vybrať na čo má človek chuť. Obed a večeru si objednávame deň vopred, výber je dobrý," doplnil "spolustolovníka" rovnako dopravár Július Veszka. Na rekondičnom pobyte je po prvý raz a prostredie si pochvaľuje. "Mám už za sebou niekoľko procedúr, napríklad uhličitý kúpeľ, masáž či rašelinu. Na sto percent by som ich odporúčal všetkým kolegom." Gabriel Pálfi poznamenal, že jemu zase zatiaľ najlepšie "sadol" perličkový kúpeľ. "Voľný čas máme pri čom stráviť. Hrali sme už biliard, šípky, boli sme sa aj prejsť," vyrátal zopár aktivít. "Týždeň je tak akurát. Podľa môjho názoru pre tých, ktorí museli nechať doma rodinu, by boli dva týždne asi veľa..." Priklonil sa k nemu aj Ladislav Ďurčo. "Na rekondičnom pobyte som druhý raz, predtým som bol vo Vyšných Ružbachoch. Páči sa mi tu a páčilo sa mi aj tam."

Keď sme sa s účastníkmi rekondičného pobytu lúčili, boli už po dobrom obede. Čakali ich ešte tri dni relaxu. Železiarom od vysokých pecí, konvertorov, valcovacích tratí, železničnej vlečky a z ďalších náročných prevádzok prídu veľmi vhod. Do ďalšej roboty treba nabrať sily.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...