Vyhľadávanie:

Úspechu sa dočkali aj Slováci

Úspechu sa dočkali aj Slováci

Víťazom tenisového turnaja mužov Košice Open 2010 sa stal Španiel Ruben Ramirez Hidalgo

Kým v dvojhre dominoval na antukových dvorcoch tenisového areálu na Aničke 32-ročný skúsený tenista zo Španielska Ruben Ramirez Hidalgo, v štvorhre si prvenstvo v turnaji challengerovej série ATP v Košiciach vybojoval slovenský pár Miloslav Mečíř junior a Marek Semjan.

Turnaj, ktorý tak ako po iné roky, aj teraz z pozície partnera sponzorsky podporila spoločnosť U. S. Steel Košice, sa konal v dňoch 7. - 12. júna. Dvaja organizátori, tenisoví profesionáli z Bratislavy Miloslav Mečíř a Branislav Stankovič mali pred turnajom obavy, či po predchádzajúcej nepriazni počasia a častých dažďoch nebudú mať problémy s častým prerušovaním a prekladaním zápasov. Našťastie počasie turnaju prialo a v dvoch záverečných dňoch sa hralo za úmornej horúčavy.

Štvrtý nasadený Ramirez Hidalgo sa v tomto roku predstavil v Košiciach v dobrej forme a Košičanom ukázal, že je veľkým bojovníkom. Vlani ako druhý nasadený vypadol už vo štvrťfinále, ale pre zmenu spolu so svojim krajanom Santiagom Venturom vyhrali v štvorhre. Teraz si vlaňajší neúspech v dvojhre dokonale vynahradil a razantným spôsobom zmietol vo finále z kurtu mladého iba 18-ročného Srba Filipa Krajinoviča po setoch 6:3, 6:2. Na pokraji vypadnutia bol prekvapujúco v semifinále, kde sa stretol s Kukuškinom z Kazachstanu. Po prehratom prvom sete 2:6, v ďalších dvoch setoch veru mal čo robiť, aby otočil nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas vo svoj prospech. "Áno, veľa som sa vtedy natrápil, ale vôľa po víťazstve bola silnejšia. Vo finále som cítil únavu, ale súper ma nedokázal prekvapiť, hoci tuho vzdoroval. Som šťastný, že mi celý turnaj vyšiel a že som v Košiciach vyhral," nechal sa počuť víťazný Ramirez Hidalgo.

Príjemným prekvapením turnaja boli dvaja mladí slovenskí tenisti Miloslav Mečíř junior a Marek Semjan. V štvorhre kráčali od víťazstva k víťazstvu, až napokon sa dočkali triumfu, keď vo finále zdolali dvojicu Brazílčanov Ricardo Hocevar - Caio Zampieri po setoch 3:6, 6:1 a 13:11.

Tenisový turnaj Košice Open mal i charitatívny rozmer. Tentoraz sa dražila raketa legendárneho českého tenistu Ivana Lendla. Výťažok z tejto dražby, 2 000 eur, venovali organizátori Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach na nákup prístrojov pre podporu dýchania. Vo štvrtok, 10. júna, boli brány tenisového areálu na Aničke otvorené aj pre deti z detských domovov, ktoré si zahrali tenis nielen s trénermi z košického klubu VSE Akademik Košice, ale aj s riaditeľom turnaja a olympijským víťazom zo Soulu Miloslavom Mečířom.

Už tradične sa v rámci Košice Open konal aj VIP turnaj v štvorhre, ktorého sa zúčastňujú sponzori, podnikatelia, obchodní partneri a pozvaní hostia. Spolu šestnásť dvojíc hralo najprv v štyroch skupinách, víťazi zo skupín postúpili do semifinále. Hralo sa na jeden set do šesť s prípadným tajbrejkom. U. S. Steel Košice reprezentovala dvojica Juraj Bolf a Traian Cretu, ktorý je našim obchodným partnerom z Rumunska. Prvenstvo vo VIP turnaji si vybojovala dvojica Bálint - Burian, ktorá vo finále zdolala pár Priščák - Kardoš 6:3.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...