Vyhľadávanie:

Užitočná skúsenosť aj nové vzťahy

Užitočná skúsenosť aj nové vzťahy

V posledný augustový deň sme ukončili ďalší, už 21. ročník Letnej stáže študentov štvrtého ročníka slovenských aj zahraničných vysokých škôl a univerzít. Po prezentáciách prípadových štúdií nasledovalo slávnostné ukončenie Letnej stáže 2022. Certifikáty absolventom Letnej stáže odovzdal zástupca GM pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča, ktorý poďakoval študentom za využitie príležitosti byť aspoň na dva mesiace súčasťou košických železiarní. „Sme radi, že ste sa rozhodli stráviť leto produktívne v našej spoločnosti,“ dodal. Zaspomínal si aj na výzvu, ktorá prišla pri organizácii prvého ročníka v 2001 roku a na to, ako sme každým rokom skvalitňovali tento projekt na základe spätnej väzby od študentov a aj mentorov.

Študenti vo svojom záverečnom príhovore vyzdvihli činnosť predovšetkým svojich mentorov, ktorí  dokázali počas svojej práce zdieľať svoje skúsenosti, poskytnúť cenné praktické rady prepájajúce teoretické poznatky nadobudnuté počas štúdia s reálnym fungovaním v praxi, no takisto prácu všetkých lektorov a organizátorov z úseku Ľudské zdroje. Študenti ocenili prospešnosť tejto stáže pre vysokoškolákov z celého nášho regiónu. Veľmi kladne hodnotili jedinečnú príležitosť nielen v podobe pracovnej činnosti, ale aj možnosti zúčastniť sa školeniach a tréningoch, ktoré boli vedené starostlivo vybranými školiteľmi. „Tieto školenia nám pomohli v rozvoji tzv. mäkkých zručností využiteľných v profesijnom, ale aj súkromnom živote. Značným prínosom bolo pre nás aj získanie kontaktov z radov rovesníkov, ale aj z pracovného spektra. Účasť na programe Letná stáž 2022 v spoločnosti USSK nebude len ďalším bodom v našich životopisoch, ale v každom z nás zanechala užitočnú skúsenosť, ktorá nám bude prínosom do ďalších rokov,“ zhodli sa študenti.

Najväčší záujem o Letnú stáž mali študenti z Technickej univerzity v Košiciach, nasledovala Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

Pre mnohých absolventov Letnej stáže sa však prax v spoločnosti U. S. Steel Košice nekončí. Štyridsiati z nich budú aj v novom akademickom roku 2022/23 pokračovať a zdokonaľovať svoje nadobudnuté skúsenosti v programe Celoročná prax študentov.

 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...