Vyhľadávanie:

Užitočné i kreatívne sú ochranné rúška z dielne našich kolegov

Užitočné i kreatívne sú ochranné rúška z dielne našich kolegov

Súťaž pokračuje, na vaše dielka čakáme ďalej

Aj vy ste v sebe objavili možno netušené schopnosti a vlohy a vyrobili ste si doma ochranné rúško svojpomocne? Súťaž, ktorú sme vyhlásili pred dvomi týždňami potvrdzuje, že máme medzi sebou kolegov, ktorí sú naozaj kreatívni a pohotoví. 

Medzi prvými na našu výzvu zareagovala Eva Poláková, operátorka spracovania dát v divíznom závode Mechanika, ktorá nám poslala nielen obrázky svojich dielok, ale pripojila aj zopár zaujímavostí z ich výroby. „Ušila som niekoľko desiatok rúšok. Rozdala som ich rodine, susedom, kamarátom, či kolegom. Rúška som šila po večeroch za asistencie mojej sučky Dafynky. Posledné ušité rúška sú tie modré. Ušila som ich pre seba a moju kolegyňu. Musela som pri nich však improvizovať, pretože mi došla gumka. Rúška som priniesla do práce a radila sa s kolegyňou, ako ich dokončiť. Tak som sa rozhliadla po kancelárii a o oka mi padla gumka zo zakladača na archív a na spevnenie rúška pri nose som použila pliešok z obalu na spisy . V šití rúšok pokračujem, ale už len v menšom počte, ak mi prinesú záujemcovia svoj materiál, pretože mne sa už ten môj minul.“

So svojím výtvorom, ktorý mimochodom zaujal mnohých jej kolegov, sa nám pochválila  aj zmocnenkyňa pre kvalitu v divíznom závode Energetika Zdenka Jankeová. Vyrobila, ako sama prezradila, aj desiatky ďalších a rôznych, ktorými „vyzbrojila“ svoju blízku i vzdialenú rodinu, no rúško, ktoré nazvala Energetika, má aj iné posolstvo. „Chcem ho aspoň pomyselne venovať všetkým svojim kolegom v DZ Energetika a Ferroenergy s.r.o., ktorí nemôžu pracovať z domu. Zabezpečujú chod agregátov, aby podnik bol zásobený všetkými energiami. Vystavujú seba, svojich kolegov, ale aj členov rodiny nebezpečenstvu, ktoré číha v tejto dobe COVIDu-19 na každom kroku - počas cesty do práce v prostriedkoch MHD, na pracovisku a neraz aj v obchodoch, v ktorých po ukončení zmeny musia nakúpiť všetko potrebné  pre chod domácnosti. Posielam všetkým hrdinom týchto dní  pozdrav  a vďačné  ĎAKUJEM.“

Do súťaže sa zapojili aj Ondrej Homola, koordinátor pre bezpečnosť práce finálnej výroby, Kamila Gondová, manažérka pre centrálny sklad OOPP, pre ktorú, ako nám dala vedieť,  je šitie rúšok po ťažkých pracovných dňoch relaxom a ďalší železiari.

Pridajte sa aj vy. Motiváciou  na prihlásenie sa do súťaže budú pre mnohých z vás, ktorí ste si už vlastné ochranné rúško vyrobili, nesporne aj ceny, keďže pre výhercov máme pripravené zaujímavé výhry. Sú to dve rôzne sady náradia a tiež čističky vzduchu a osviežovače v jednom, ktoré sa v každej domácnosti určite veľmi zídu. Nezabudnite, súťaž trvá do 30. apríla 2020.   

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...