Vyhľadávanie:

V budúcnosti chcú prilákať viac zahraničných študentov i profesorov

V budúcnosti chcú prilákať viac zahraničných študentov i profesorov

Technická univerzita v Košiciach oslávila 65. výročie svojho založenia

Slávnostným zhromaždením akademickej obce v Aule Maxima Technickej univerzity v Košiciach sa 3. októbra 2017 začala  séria podujatí k 65. výročiu založenia univerzity. Na pozvanie rektora Stanislava Kmeťa sa v Košiciach zišli významní hostia z partnerských univerzít z celého Slovenska, ale aj zo zahraničia, vrátane partnerskej univerzity z nemeckého Wuppertalu, či izraelského Tel Avivu. Prišli však aj najvýznamnejší priemyselní partneri. Medzi nimi aj zástupcovia spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorú  na slávnosti reprezentovali viceprezidenti Miroslav Kiraľvarga, Martin Pitorák, generálny manažér Milan Polča a riaditeľ vonkajších vzťahov USSK Ján Bača. Medzi čestnými hosťami nechýbal ani bývalý prezident Slovenskej republiky Rudolf Schuster.

„Technická univerzita v Košiciach patrí k popredným výskumným univerzitám na Slovensku s vysokým kreditom v zahraničí, o čom svedčia rôzne rankingy a hodnotenia,“ povedal rektor Stanislav Kmeť. Zdôraznil, že cieľom vedenia univerzity je aj naďalej udržiavať vysokú kvalitu vedy, výskumu a výučby, aby sa TUKE etablovala ako uznávaná internacionálna univerzita. „Budeme radi, keď sa bude zvyšovať počet zahraničných študentov, ako aj počet zahraničných vedcov a profesorov, ktorí tu budú pôsobiť a vytvoria na našej inštitúcii kozmopolitnú komunitu,“ povedal rektor k plánom do budúcnosti.

Súčasťou programu osláv bolo aj otvorenie novej budovy Univerzitného vedeckého parku Technicom, ktorý postavili s celkovým nákladom 40 miliónov eur. Technická univerzita v Košiciach bola založená v roku 1952 s tromi zakladajúcimi fakultami – baníckou, hutníckou a fakultou ťažkého strojárenstva. K jej premenovaniu na technickú univerzitu došlo v roku 1991. V súčasnosti má deväť fakúlt a približne 9000 študentov. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...