Vyhľadávanie:

V charitatívnom stánku USSK sa predstavili počas 18 dní regionálne neziskové organizácie

V charitatívnom stánku USSK sa predstavili počas 18 dní regionálne neziskové organizácie

Pre štipendistky Luciu Jassovú a Evu Kissovú bol inšpiratívny čas s OZ Tvorivá dielňa

V posledný deň fungovania stánku U. S. Steel Košice na vianočných trhoch, 22. decembra 2022, prezentovalo svoju činnosť občianske združenie Tvorivá dielňa. To združuje šikovných remeselníkov a organizuje umelecké a tvorivé dielne pre ľudí so záujmom o kreatívnu tvorbu. Svoje zázemie majú v areáli Tabačka Kulturfabrik. Ponúkať verejnosti ich tvorbu pomáhali aj štipendistky USSK Lucia Jassová a Eva Kissová.

Lucia študuje na Technickej univerzite v Košiciach a Eva zase na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave. „Tvorivá dielňa pôsobí v Košiciach od roku 2011 a venuje sa farbeniu, vyšívaniu, tvoreniu všetkého druhu, a to hlavne pre dospelých,“ dozvedeli sa Lucia s Evou. „Lektori OZ sa však zúčastnili aj táborov pre deti, kde mali možnosť ukázať niektoré techniky aj menším. V dielni takisto vytvárajú priestor pre záujemcov o hand-made výrobky a podporujú remeselníkov pri prezentáciu a predaji v on-line prostredí.“

Čas strávený v charitatívnom stánku bol pre Luciu s Evou podľa ich slov inšpiratívny, pretože sa naučili nové veci a stretli rôznych zaujímavých ľudí, medzi inými Karin Mikulášovú, ktorá občianske združenie vedie. Spolu s ostatnými členmi pripravujú okrem klasických aj on-line tvorivé workshopy a inšpirácie. „Tvoriť môžu naozaj všetci, hoci si o sebe myslia, že nie sú tvorivé duše. Je dôležité udržať si pozitívne myslenie a tvorivosť v tejto náročnej dobe,“ hovorí Karin Mikulášová.

Okrem OZ Tvorivá dielňa sa v stánku U. S. Steel Košice od 5. decembra predstavili viaceré charitné centrá a stacionáre Arcidiecéznej charity, a to od Košíc až po Sninu, občianske združenie Usmej sa na mňa, združenie Radosť, neziskový fond Šanca, Detská železnica Košice, Základná umelecká škola aj Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov. Výťažok z verejnej zbierky poslúži na ich činnosť a ďalší rozvoj. Aj vďaka mnohým z vás, ktorí ste sa pri stánku zastavili a prispeli.

Na fotografii zľava doprava Eva Kissová, Lucia Jassová a Karin Mikulášová.

Obrázok, na ktorom je text, stôl, koláč, vnútri

Automaticky generovaný popis

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...