Vyhľadávanie:

V elitnom kvartete ZHD, SVa, Vysoké pece a Vedenie

V elitnom kvartete ZHD, SVa, Vysoké pece a Vedenie

V hokejových majstrovstvách U. S. Steel Košice sa skončili boje v základných skupinách

Hokej
Veľký tlak vyvinuli hráči Oceliarne na bránku vysokopeciarov, ale brankár Dragan (vpravo) bol neprekonateľný. V popredí hráč Oceliarne Tóth, za ním brániaca hráčka VP Petrovičová.

V uplynulom týždni sa skončili tuhé boje hokejistov o majstra U. S. Steel Košice pre rok 2005 v základných dvoch skupinách. O dramatickom a vyrovnanom priebehu šampionátu svedčí skutočnosť, že o troch semifinalistoch sa rozhodlo až v poslednom kole, ktoré bolo na programe vo štvrtok 27. januára.

Najprv v súboji dvoch favoritov B skupiny Vysokých pecí a Oceliarne sa rozhodlo, že do ďalších bojov postúpili hokejisti úradujúceho majstra z Vysokých pecí a potom v A skupine si postup medzi štvoricu semifinalistov vybojovali v derby súboji dvoch mužstiev Valcovní hráči z SVa, ktorí deklasovali TVa. Už skôr si postup zabezpečili víťazili A skupiny hokejisti z Hutníckej druhovýroby a keďže Oceliari prehrali v súboji s VP, do semifinále postupujú z druhej priečky B skupiny aj hráči Vedenia.

Semifinálové zápasy sa odohrajú v piatok tohto týždňa 4. februára, kedy sa najprv o 19.00 h. stretnú ZHD - Vedenie a o 20.45 h. SVa - Vysoké pece. Víťazi týchto semifinálových stretnutí postúpia do finále a porazení budú hrať o 3. miesto. Záverečné zápasy sú na programe až v utorok 15. februára 2005. O 18.30 h. sa uskutoční zápas o 3. miesto a o 20.15 h. sa odohrá finále, po ktorom bude nasledovať slávnostné vyhlásenie výsledkov turnaja a odovzdávanie cien najlepším mužstvám, strelcovi a jednotlivcom.

V záverečných stretnutiach v skupinách sme zaregistrovali tieto výsledky:

A skupina

Energetika - Hutnícka druhovýroba 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Vedúci tím tabuľky ZHD začal opatrne, ale aktívne v útočnej fáze, s patričným dôrazom v zakončení. Výsledkom ich útočného snaženia boli dva góly v bránke energetikov. To mužstvo hostí natoľko upokojilo, že v ďalšom priebehu hry prenechali iniciatívu domácim. Tí sa snažili, ale dvojgólový náskok z úvodnej tretiny už nedokázali zlikvidovať, hoci v druhej i tretej tretine odohrali so súperom vyrovnanú partiu. Góly domácich strelili Maťašovský a S. Vrábel, za hostí boli úspešní N. Ogurčák 2, Kuchta a Cmorjak po 1.

Teplá valcovňa - Studená valcovňa 2:9 (0:1, 0:5, 2:3)
Obidve mužstvá, ktorým išlo o postup, začali veľmi opatrne s dôrazom na obranu. Takáto pozorná hra veľa vzruchu pred obidvoma bránkami nepriniesla. Hostia boli predsa len o niečo aktívnejší a po chybe obrany domácich sa ešte v úvodnej tretine dostali do vedenia. V druhom dejstve sa čakal tlak hráčov TVa, ktorí svojím výkonom totálne sklamali. Hostia zvýšili iniciatívu a strelecky dokonale zúročili svoju hernú prevahu. Po poltucte gólov hráči SVa v poslednej tretine na chvíľu poľavili, čo domácim stačilo iba na skorigovanie výsledku. Dva góly TVa strelili P. Gajdoš a Kolesár, za víťazov boli úspešní: Žák 3, Srnka a Hrabčák po 2, Franc a Eškut po 1.

Konečná tabuľka A skupiny

1. ZHD 4 3 1 0 15:10 10 b.
2. SVa 4 3 0 1 24:10 9 b.
3. TVa 4 1 1 2 7:16 4 b.
4. Energetika 4 1 0 3 9:13 3 b.
5. Koksovňa 4 1 0 3 13:19 3 b.

B skupina

Doprava - Údržba 7:2 (2:0, 2:1, 3:1)
Až v poslednom zápase sa hokejisti Dopravy dočkali prvého víťazstva na šampionáte. Proti poslednému celku B skupiny neponechali nič na náhodu, hrali veľmi disciplinovane v útoku so zabezpečenou obranou. Ich kanonier Nikitinskij dokázal aj v tomto zápase svoje strelecké kvality a konto súpera zaťažil tromi gólmi. Dva góly víťazov strelil Hriňák a po jednom pridali Slebodník a M. Píro. Údržbári sa najmä v II. tretine snažili zmierniť pre nich nepriaznivé skóre, ale do čierneho trafili len dva razy, keď autormi ich gólov boli Paperník a Molčák.

Vysoké pece - Oceliareň 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Vo vyrovnanom zápase išlo obidvom súperom o postup. Počiatočné útoky sa striedali na obidvoch stranách, do streleckej listiny sa však ako prví zapísali domáci po strele Kelemeša. Po góle sa hokejisti Vysokých pecí viac zamerali na obranu a iba sporadicky vyrážali do brejkov. Hostia zrýchlili hru, prepli na vyššie obrátky a pred bránkou domácich bolo častejšie rušno. Snahu o vyrovnanie však najaktívnejším hráčom hostí Tóthovi, Štefánimu, Francovi, ako i ďalším hráčom Oceliarne, v rozhodujúcom okamihu likvidoval skúsený reprezentačný ligový brankár Dragan. V čase najväčšieho tlaku oceliarov využil zaváhanie obrany hostí strelecky disponovaný Kelemeš a zaznamenal druhý gól vysokopeciarov. Keďže v poslednej tretine gól nepadol, do semifinále postúpil víťazný tím Vysokých pecí.

Tabuľka B skupiny

1. ZHD 4 3 1 0 15:10 10 b.
2. SVa 4 3 0 1 24:10 9 b.
3. TVa 4 1 1 2 7:16 4 b.
4. Energetika 4 1 0 3 9:13 3 b.
5. Koksovňa 4 1 0 3 13:19 3 b.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...