Vyhľadávanie:

V extralige sa udomácnili

V extralige sa udomácnili

Štyria mladíci z HC Košice budú štartovať na MS do 20 rokov v USA

Od 25. decembra 2004 do 4. januára 2005 sa v amerických mestách Grand Forks a Thief River Falls konajú hokejové majstrovstvá sveta hráčov do 20 rokov. Tréneri našej slovenskej reprezentácie Dušan Gregor a Jozef Frühauf majú v 22-člennom kádri aj štyroch hráčov z extraligového tímu HC Košice.

Obrancu Slavomíra Bodnára a útočníkov Richarda Jenčíka, Tomáša Bulíka a Vladimíra Draveckého. Kým obranca Bodnár dostával v doterajších stretnutiach extraligy menej príležitostí, útok košických tínejdžerov si na ľade medzi seniormi počína skutočne znamenite. V tomto zložení hrávali spolu už dva roky v juniorskom celku Košíc a už vlani dostali Bulík s Draveckým šancu aj medzi seniormi. V tejto sezóne im tréner Dušan Gregor dáva dostatok príležitosti v hre, veď v tomto zložení hrajú spolu už od 7. kola, kedy doma hostili Nitru. Títo devätnásťroční chlapci sa mu svojou hrou i gólmi snažia za to odvďačiť. Na ľade si miestami počínajú ako ostrieľaní harcovníci. Sú zohratí, dopĺňajú sa, hrajú jednoducho a darí sa im aj v koncovke. Najskúsenejší z nich je Bulík, ktorí už vlani okúsil v reprezentačnom drese atmosféru MS hráčov do 20 rokov.

Bulík s Dravecký skórovali v extralige už v minulej sezóne, tretí z ich partie Jenčík prežil gólový krst v tomto ročníku proti Žiline. V tejto sezóne je práve Jenčík z tejto trojice strelecky najúspešnejší, keď po 33. kole má na svojom konte 5 gólov, Dravecký skóroval štyri razy a Bulík má jeden úspešný strelecký zápis. Podobne, ako mnoho iných mladých hokejistov, aj košických mladíkov v budúcnosti láka zámorie a NHL. Hoci už mali ponuky ísť hrať do zahraničia, sú však trpezliví a zostali doma. Rozhodli sa zbierať cenné skúsenosti v extralige, než sa niekde pretĺkať v zahraničí. Fanúšikovia košického hokeja veria, že nielen spomínaní traja útočníci, ale aj obranca Bodnár budú patriť k oporám nášho reprezentačného celku na hokejových MS 20 ročných v USA.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...