Vyhľadávanie:

V hre aj Gamonal

V hre aj Gamonal

Tenis
Český tenista Petr Kralert sa do hlavnej súťaže prebojoval z kvalifikácie. Začal dobre, keď v úvodnom dni Steelers Cupu po dramatickom boji zdolal v 1. kole slovenského tenistu Bruthansa v troch setoch
6:3, 2:6, 6:4.

Na antukových dvorcoch tenisového klubu Anička rozohrali v pondelok tohto týždňa, za výdatnej podpory hlavného sponzori U. S. Steel Košice, 3. ročník tenisového turnaja Steelers Cup, ktorý sa koná v rámci challengerového okruhu ATP. Turnaj má dotáciu, podobne ako vlani, 25 tisíc dolárov. Organizátorom turnaja je spoločnosť TeniSta, ktorá zabezpečila do hlavnej súťaže kvalitných hráčov z druhej i tretej stovky svetového rebríčka ATP. K najvyššie nasadeným patria českí tenisti Tabara i Šnobel, Rumun Sabau, Nemec Greul i Mazarakis z Grécka.

V Košiciach sa v priebehu tohto týždňa, lebo turnaj končí finálovými zápasmi až v nedeľu 12. júna, postupne v jednotlivých kolách predstaví až šesť slovenských tenistov. Z nich najväčšie šance na úspech má člen širšieho kádra daviscupového tímu Slovenska Ladislav Švarc, a mladý talentovaný Lukáš Lacko. Ten si na nedávnom grandslamovom turnaji French Open pripísal v juniorskej súťaži cenný úspech, keď sa prebojoval až do semifinále. Na dvorcoch sa objavil aj finalista z roku 2003 Hermes Gamonal z Chile, ktorý vtedy prehral až vo finále s Martinom Vassallom z Argentíny. Podobne ako pred dvoma rokmi aj tento raz Gamonal absolvoval cez víkend dvojdňovú kvalifikáciu, z ktorej spolu s Čechom Kralertom, Maďarom Balazsom a Fínom Ketolom postúpili do hlavnej 32-člennej súťaže.

V pondelok sa oficiálne začal Steelers Cup úvodnými strenutiami 1. kola, v ktorom sa nedarilo slovenským tenistom. Hneď traja z nich, a to Čapkovič, Beljajev a Bruthans, z ďalších bojov vypadli. Úspešne si počínali Čech Šnobel, ktorý vyradil Francúza Di Pasquala 7:6 (6), 6:1, Poliak Chadaj zvíťazil nad siedmym nasadeným Plessom z Dánska dvakrát 6:4, Čech Cakl vyhral nad druhým nasadeným Sabauom z Rumunska 1:6, 6:1, 6:3 a Nemec Greul si poradil s Talianom Lorenzim po setoch 6:4, 6:3. Dvojica kvalifikantov Gamonal, Ketola zasiahla aj do bojov v štvorhre. Počínala si úspešne, keď zdolala dvojicu Mečíř ml. Šnobel 6:2 a 7:5.

Počas všetkých zápasov je do hľadiska tenisového areálu vstup voľný. Tak ako v uplynulých dvoch ročníkov, aj teraz majú účastníci turnaja zo zahraničia bohatý sprievodný program vo večerných hodinách. Súčasťou Steelers Cupu bude v sobotu predpoludním turnaj VIP pre sponzorov, podnikateľov, manažérov i obchodných partnerov U. S. Steel Košice. Finále dvojhry je naplánované na nedeľu 12. júna o 13.30 h, po ňom sa odohrá finále v štvorhre. Od dnes do piatku bude pre malých tenisových začiatočníkov k dispozícii tenisová škôlka vždy od 16.00 do 18.00 hodiny.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...