Vyhľadávanie:

V hre o deviaty titul stav vyrovnaný

V hre o deviaty titul stav vyrovnaný

V nedeľu 8. apríla 2012 sa začala finálová séria hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice a Slovanom Bratislava

Každý z finalistov by mal byť po prvých dvoch finálových stretnutiach spokojný. A to najmä po výkonoch, ktorými sa mužstvá v oboch dueloch prezentovali. Košičania i Bratislavčania vyhrali po jednom z dvoch zápasov na ľade v Steel aréne, ale viac radosti v šatni bolo v tej bratislavskej, pretože v Košiciach dosiahli to, čo si predsavzali - aspoň jedno víťazstvo.

Dosiahli ho hneď v prvom súboji, v ktorom jasne dominovali hráči Slovana a vyhrali 5:2. V druhom boli pre zmenu lepší domáci majstri HC Košice, ktorí belasých zdolali 4:2.

Stav finálovej série je na zápasy vyrovnaný 1:1. Vyrovnaná je aj bilancia oboch finálových súperov zo vzájomných stretnutí v základnej časti tejto sezóny. Obaja mali na svojom konte po tri víťazstvá i tri prehry. O vyrovnanosti hokejistov Košíc a Bratislavy svedčí aj táto malá štatistika. Súperi bojujú v hokejovej histórii o svoj deviaty triumf. Oba tímy majú osem majstrovských titulov, Košičania šesť slovenských a dva federálne, Slovan sedem slovenských a jeden federálny. V najvyššej hokejovej súťaži na Slovensku sa súperi od roku 1993 doteraz stretli vo finále päťkrát a lepšie je na tom Slovan, ktorý vyhral tri razy (v rokoch 1998, 2003 a 2008), kým Košice len dvakrát (v rokoch 1999 a 2010).

Obhajca titulu HC Košice vyhral zaslúžene základnú časť hokejovej extraligy a keďže Slovan skončil až na 3. mieste, domáci vstupovali do tejto série ako favoriti. Lenže v prvom zápase nehrali zverenci trénera Miroslava Ihnačáka podľa svojich predstáv. Nezachytili nástup súpera a po hrubých individuálnych chybách a nevyužitých presilovkách prehrali úvodnú tretinu. A keďže aj v ďalšom dejstve im nevychádzali kombinácie, hrali nervózne a nesústredene, úvodný duel prehrali.

Naši majstri však na druhý deň na tento neúspech zabudli a začali hrať svoju hru, založenú na rýchlosti, dôraze v osobných súbojoch i presnejšej streľbe. Už v 41. sekunde sa Košičania dostali do vedenia, čo ich na ľade naštartovalo a súpera potom prevýšili vo všetkých činnostiach. Z dvoch gólov v bránke Slovana sa tešil náš kanonier Michel Miklík, ktorý po druhom zápase takto vyznal svoje pocity: "Všetci sme si uvedomili, že sme v nedeľu odohrali zlý zápas. Každopádne sme sa v druhom meraní síl so Slovanom zlepšili. Vyšiel nám vstup do stretnutia, čo mužstvo upokojilo. Teší nás, že sme potom našli na súpera recept a úspech by sme radi zopakovali aj v ďalších dueloch na ľade v Bratislave. Na Slovan cestujeme s vedomím, že chceme získať späť to, čo sme doma stratili, teda aspoň raz vyhrať. Mňa osobne teší, že som sa po čase znovu strelecky presadil. Pri mojom druhom góle, po ktorom sme sa dostali do vedenia 2:1, nám konečne vyšla presilovka. V obidvoch zápasoch sme ich mali dosť, no nejako sa nám v nich nedarí. Nevyužili sme ani početnú prevahu piatich proti trom, ale verím, že sa to zmení a opäť sa nám bude dariť ich realizovať tak, ako to vieme."

Po dvoch dňoch oddychu pokračuje finálové séria dnes a zajtra (12. a 13. apríla) v Bratislave. Nech už obidva súboje dopadnú akokoľvek, piaty zápas sa bude hrať v Košiciach v pondelok 16. apríla so začiatkom o 18. hodine. Podobne ako vo štvrťfinále a v semifinále, aj vo finále sa hrá na štyri víťazstvá. Prípadný šiesty vzájomný duel bude na programe v stredu 18. apríla v Bratislave a rozhodujúci siedmy súboj by hokejisti odohrali v sobotu 21. apríla 2012 v košickej Steel aréne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...