Vyhľadávanie:

V kádri je šesť nových hráčov

V kádri je šesť nových hráčov

Hokejisti HC Košice začali s letnou prípravou na extraligovú sezónu pod vedením nového trénera Antona Tomka

Presne mesiac mali hokejisti HC Košice oddych od hokeja. Po ňom sa zišli na prvom spoločnom tréningu v pondelok 13. mája o desiatej hodine na školskom ihrisku ZŠ Považská. O tom, čo ich bude v prvej fáze letnej prípravy čakať, hráčov informovali nový kormidelník Anton Tomko a jeho asistent Pavol Zůbek. Medzi hokejistami, ktorí v uplynulej sezóne získali strieborné medaily, sa už objavili niektoré nové posily, ktoré by mali obliekať dres HC Košice v majstrovskej extraligovej sezóne ročníka 2013/2014.

Do košického kádra pribudlo šesť nových hráčov - útočníkov. Z nich dvaja skúsení, ktorých fanúšikovia z minulosti už poznajú, by sa mali zaradiť medzi opory tímu. Jedným z nich je bývalý odchovanec, víťaz Stanley Cupu z roku 2003, kde v NHL hral za New Jersey Devils a účastník dvoch svetových šampionátov v rokoch 1997 a 2009, 34-ročný Jiří Bicek. Okrem NHL hral aj vo Švédsku, Fínsku, Švajčiarsku a naposledy aj v susednom Česku za Kladno a Karlove Vary. Druhým známym hokejistom je 40-ročný bývalý kapitán tímu HC Košice, v poslednom roku hráč poľského Sanoku, Peter Bartoš. Kvarteto ďalších posíl tvoria Matej Češík z Banskej Bystrice, Tomáš Hrnka z Nitry, Rastislav Konečný zo Skalice a Peter Sojčík z Trenčína.

"Prvý tréning absolvovalo 25 hráčov, chýbali len brankár Hylák a nový hráč Konečný, ktorí v uplynulom týždni rehabilitovali a doliečovali si zranenia z minulej sezóny," informoval a plán letnej prípravy načrtol asistent trénera Pavol Zůbek. "Tak ako po iné roky, aj teraz sa budeme pripravovať v domácich podmienkach. V prvej fáze prípravy, ktorá potrvá do 30. júna, sa zameriame hlavne na posilňovanie, naberanie sily, výbušnosti, obratnosti a kondície. Využívať na to budeme spinning, posilňovňu v Steel aréne, ihriská, telocvičňu i lesný terén na Bankove. Potom budú mať hráči trojtýždňovú dovolenku a v druhej časti letnej prípravy by sme sa mali zamerať už na hernú stránku. Na ľad vykorčuľujeme od 25. júla a postupne odohráme niekoľko prípravných priateľských stretnutí. Chceme absolvovať tzv. Moravský trip, čo sa nám v minulosti osvedčilo, kde odohráme zápasy v Třinci, vo Vítkoviciach a v Zlíne. Už tradične sa chystáme na turnaj Rona Cup v Trenčíne a keby prišla ponuka štartovať na Tatranskom Pohári v Poprade, tak by sme sa ho zúčastnili. V pláne máme odohrať 10 - 11 prípravných stretnutí, okrem turnajov aj s tradičnými súpermi zo Zvolena, Banskej Bystrice či Popradu. Ale keďže sa nová sezóna začne o niečo neskôr než po iné roky, možno odohráme aj viac prípravných zápasov."

Pre letnú prípravu majú tréneri k dispozícii tento káder hráčov, ktorí tvoria aktuálnu súpisku: brankári Hylák a Riečický, obrancovia Kolba, Štrbák, Takáč, Deyl, Macejko, Martin Chovan, Novák, Cebák a Šeda, útočníci Češík, Jokeľ, Boltun, Bicek, Gmitter, Pašek, Matúš Chovan, Jenčík, Matis, Bartoš, Spilar, Hinďoš, Marcinko, Hrnka, Slovák, Konečný a Sojčík.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...