Vyhľadávanie:

V klube najlepších

V klube najlepších

Spoločnosť OBAL-SERVIS, a.s. Košice úspešne absolvovala certifikačný audit systému manažérstva

Koncom minulého mesiaca, v dňoch 25. až 27. septembra, dcérska spoločnosť U. S. Steel Košice OBAL-SERVIS, a.s. Košice úspešne absolvovala tretí obnovovací audit systému manažérstva kvality podľa požiadaviek normy EN ISO 9001:2000, prvý obnovovací audit systému environmentálneho manažérstva podľa požiadaviek normy EN ISO 14001:2004 a certifikačný audit systému manažérstva bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci podľa BSI OHSAS 18001. Audity vykonali audítori certifikačnej spoločnosti TÜV NORD Slovakia.

"Certifikát manažérstva kvality sme získali v roku 1998. Odvtedy sme postupne pracovali na tom, aby sme získali aj tie ostávajúce, týkajúce sa environmentu a bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci," konštatoval generálny riaditeľ spoločnosti OBAL-SERVIS, a.s. Košice Jozef Kunc. "Prvý z nich sa nám podarilo získať pred rokom. Certifikačný audit sme úspešne zvládli a dokázali, že sa správame environmentálne, že všetky procesy, či už obstarávanie alebo spotreba, sú orientované tak, aby prinášali čo najmenej nepriaznivých efektov na životné prostredie. Ďalšou výzvou bolo získať certifikát systému manažérstva BOZP." V spoločnosti OBAL-SERVIS, a.s. Košice sa touto myšlienkou, ktorú chceli pretaviť do skutočnosti, začali intenzívnejšie zaoberať pred rokom. Stavali pri tom na dobrej podpore materskej firmy, či už v oblasti softvéru na úseku monitoringu bezpečnostných pohovorov alebo pozorovaní, ale aj na výsledkoch, ktoré boli odrazom niekoľkoročnej intenzívnej pozornosti otázkam bezpečnej práce vo vlastnej firme.

"Hlavne v období posledných troch rokov sa nám podarilo výskyt pracovných úrazov výrazne znížiť," konkretizoval J. Kunc. "Vlani sme napríklad v spoločnosti odpracovali vyše 1 200 000 hodín bez úrazu. A aj keď sme v tomto roku zaznamenali dva úrazy, sme naštartovaní dobrým smerom. Pracujeme na preventívnych opatreniach, časté pozorovania nám dávajú podnety na ďalšie skvalitňovanie starostlivosti o bezpečné pracovné prostredie. Rozbehli sme veľa ďalších dobrých projektov, do ochrany a bezpečnosti pri práci sme investovali nemálo prostriedkov. Spomenúť možno plošnú výmenu pracovných rukavíc či stojan pre bezpečné balenie zvitkov s hydraulickým posunom. To všetko nás viedlo k tomu, aby sme sa pokúsili získať certifikát, ktorý by potvrdil, že ideme správnym smerom. A podarilo sa nám to. Sme hrdí na všetkých zamestnancov, ktorí k tomuto úspechu prispeli. Patrí im za to poďakovanie. Naša spoločnosť sa tak mohla zaradiť do "klubu" iba niekoľkých firiem na Slovensku, ktoré sa môžu pochváliť tým, že majú v rámci integrovaného systému všetky tri certifikáty - manažérstva kvality, environmentu a ochrany bezpečnosti a zdravia pri práci."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...