Vyhľadávanie:

V Košiciach robíte dobré kroky, dobré riešenia, správne rozhodnutia

V Košiciach robíte dobré kroky, dobré riešenia, správne rozhodnutia

Povzbudivé slová od vedenia z Pittsburghu

Míting s vedením firmy
O strategických plánoch hovoril s manažérmi prezident United States Steel Corporation John P. Surma. Zároveň sa poďakoval za dobré výsledky v Košiciach, ktorými si USSK vybudovala veľmi dobrú pozíciu.

Prezident United States Steel Corporation John P. Surma, výkonný viceprezident - operations USS John H. Goodish, podpredseda predstavenstva a generálny právny zástupca USS Dan D. Sandman a senior viceprezident pre ľudské zdroje USS Thomas W. Sterling navštívili minulý štvrtok U. S. Steel Košice. Na pôde USSK ich privítal prezident Christopher Navetta, viceprezidenti a ďalší manažéri firmy. "Je pre mňa poctou byť opäť v Košiciach," povedal na stretnutí s manažérmi John P. Surma. "USSK patrí medzi moje najobľúbenejšie zastávky na cestách. Prišiel som sem s vami vychutnať úspech, ktorý ste v Košiciach dosiahli. Slovensko patrí medzi krajiny, kde ma vždy pekne privítali."

V prezentácii prezident USS John P. Surma rozobral strategické zámery spoločnosti. Výroba sa orientuje na potreby zákazníkov, vo výrobnej štruktúre sa uprednostňujú produkty s vyššou pridanou hodnotou, cieľom je neustále znižovať náklady. V budúcnosti spoločnosť mieni rozvíjať najmä tie aktivity, v ktorých je dobrá - teda vo výrobe ocele a v obchode. Ďalšie investície budú smerovať do oblastí, o ktorých je dopredu zrejmé, že budú efektívne a prinesú ďalšie zlepšenie. Preto USS plánuje investovať hlavne do nových technológií. "Musíme robiť rýchle, dobré a efektívne rozhodnutia. Je dôležité, aby sme všetky kroky správne načasovali." Prezident ocenil aj výsledky dosiahnuté v USSK v minulom roku. "USSK si vybudovala veľmi dobrú pozíciu," skonštatoval Surma. Optimistický, vzhľadom na vývoj svetovej ekonomiky, keď spotreba rastie rýchlejšie ako výroba, je John P. Surma aj vo výhľade na ďalšie obdobie.

Výkonný viceprezident - operations USS John H. Goodish hovoril najmä o zvyšovaní produktivity a spoľahlivosti k zákazníkom. Dôležitosť znižovania nákladov, ale aj ich udržiavanie na dosiahnutej úrovni, zdôraznil Thomas W. Sterling. Spoločnosť dosiahla dobré výsledky v nákupe, výrobe a logistike a v tomto procese bude ďalej pokračovať. "Som nadšený entuziazmom ľudí, je príjemné byť v U. S. Steel Košice," povedal Dan D. Sandman. Spomenul aj, že členovia Rady riaditeľov, ktorí boli v Košiciach v septembri minulého roka, sa tu cítili veľmi dobre, a po návrate oceňovali dobrú atmosféru v Košiciach. Veľký potenciál pre rozvoj firmy vidí predovšetkým v pracovných tímoch, pozornosť treba venovať všetkým detailom.

V diskusii vystúpil predseda Rady odborov OZ METALURG U. S. Steel Košice Mikuláš Duľa, ktorý sa zaujímal o ďalšie možnosti rozvoja košickej firmy. John P. Surma odpovedal aj na otázku riešenia limitov produkcie ocele a vstupu Slovenska do EÚ. "Verím, že zvíťazí zdravý rozum a dobrá vôľa," povedal prezident USS. John P. Surma sa poďakoval za prácu v USSK, za dobré pracovné i obchodné riešenia. Ocenil tiež úsilie všetkých v oblasti bezpečnosti práce, ktorá je v rámci celej spoločnosti na prvom mieste.

Hostia z Pittsburghu v prevádzkach podniku

Hoci do Košíc pricestovali prezident U. S. Steel Corporation John P. Surma, výkonný viceprezident - operations John Goodish, generálny právny zástupca Dan Sandman a senior viceprezident pre ľudské zdroje Tom Sterling iba na jeden deň, v nabitom programe nevynechali ani návštevu niektorých pracovísk huty.
V sprievode Christophera Navettu, viceprezidentov Scotta Papa a Michaela Fedorenka a generálnych manažérov prvovýroby, valcovne a obalovej vetvy i údržby, zavítali na bezmála dve hodiny medzi vysokopeciarov, oceliarov a valcovačov.

Prvou zastávkou bola vysoká pec č. 2. V divíznom závode Oceliareň sa hostia z Pittsburghu zaujímali o modernizáciu oceliarne I. Okrem významnej ekologickej akcie - odprášenia, čaká prevádzku v tomto a budúcom roku i modernizácia konvertorových nádob. Jej cieľom je zvýšiť spoľahlivosť zariadení. Konvertor č. 1, ktorý nebol v prevádzke od roku 1991, už demontovali a miesto, kde nádoba stávala, sa pomaly premieňa na stavenisko. Nový konvertor, ktorý podľa projektantov eliminuje riziko porúch, uvedú oceliari do prevádzky na budúci rok. V roku 2005 vymenia aj zastaralý konvertor č. 3.

Rušný stavebný ruch vládne v týchto dňoch na 4-stolicovom tandeme v divíznom závode Studená valcovňa. Najvyšší predstavitelia U. S. Steel Corporation sa podrobne zaujímali o poslednú etapu modernizácie. Šestnásťdňová odstávka tandemu sa začala desiateho februára. Počas krátkeho času trať získa nové počítačové riadenie a obnovu absolvuje vstupný úsek tandemu. Zmeny prispejú k zvýšeniu produktivity práce a kvality pásu, ktorá sa prejaví v presnejších hrúbkových toleranciách. Naposledy 4-stolicový tandem valcovači modernizovali v roku 1991 a vravia, že rovnako dlho by mal bez väčších zásahov vydržať aj po súčasnej oprave.

Novotou žiariaca dynamolinka č. 3 má za sebou individuálne skúšky uzlov a valcovači začínajú studené skúšky s pásom. Po nich prídu na rad horúce testy linky a koncom mája testy na plnú prevádzku. Ako sa mohli manažéri z USA presvedčiť, práce postupujú v súlade s harmonogramom. Prezident U. S. Steel Corporation J. Surma sa detailne zaujímal aj o technológiu výroby dynamoplechov s takzvanou neorientovanou štruktúrou, o ktoré má veľký záujem elektrotechnický priemysel.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...