Vyhľadávanie:

V mikroregióne Hornád si vysúkali rukávy

V mikroregióne Hornád si vysúkali rukávy

Eurofondy
Čiernu skládku vo Vyšnej Myšli pomáhali odstraňovať nákladné autá z našej huty.

Obyvatelia obcí združených v mikroregióne Hornád si minulý týždeň doslova a do písmena vysúkali rukávy a pustili sa do brigády. Čistili vytypované lokality, cesty, chodníky, územie mŕtvych ramien Hornádu a priľahlé okolie Torysy a Olšavy, v blízkosti ktorých vedie cyklotrasa.

"Oslovili sme mladých ľudí, samosprávy obcí, športovcov, turistov, školy, členov Riečnej koalície, ale i všetkých aktívnych ľudí, ktorým skrášlenie verejných priestranstiev a obnova prírody leží na srdci," informoval nás Marek Šoltés zo Spoločného obecného úradu so sídlom v Čani.

Zbierali sa rôzne druhy odpadov - sklo, plasty, železný šrot. Všetko sa triedilo a zhromažďovalo na určených miestach. Minulý piatok sa uskutočnila likvidácia nelegálnych skládok na úsekoch cyklotrasy v katastri obcí Nižná Myšľa, Čaňa a Vyšná Myšľa. Čistilo sa tiež okolie štrkoviska v Krásnej nad Hornádom. Akciu podporila aj spoločnosť U. S. Steel Košice. Divízny závod Doprava poskytol na odvoz vyzbieraného odpadu dve nákladné autá.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...