Vyhľadávanie:

V nedeľu sa začnú oslavy Dňa mesta Košice

V nedeľu sa začnú oslavy Dňa mesta Košice

Spoločnosť U. S. Steel Košice patrí k hlavným sponzorom už tradičných osláv Dňa mesta, ktoré sa začnú už túto nedeľu a vyvrcholia 8. mája 2005. Organizátori pripravili pre obyvateľov mesta, ale aj jeho návštevníkov celý rad podujatí najrôznejších žánrov, od výstav, športových akcií, súťaží, až po prehliadky tvorivosti a koncerty. Spomeňme aspoň niektoré.

Oslavy sa začnú v sobotu 30. apríla popoludní na Hlavnej ulici folklórnym majálesom, nedeľa 1. mája, bude patriť tradičným podujatiam. O 9.00 hodine bude slávnostne otvorená sezóna Detskej železničky, o hodinu neskôr i v košickej ZOO. Cassovia retro 2005 je názov ďalšieho podujatia, ktoré sa uskutoční v pešej zóne a ktoré určite priláka milovníkov historických vozidiel a motocyklov.

Pondelok 2. mája je venovaný mladým - vedomostným súťažiam, kresleniu na asfalt, prezentácii košických stredných škôl a vystúpeniam hudobných skupín.

Utorok 3. mája je vyhradený hudbe okolo nás, nasledujúci deň, streda, už tradičnej výsadbe záhonu priateľstva v Mestskom parku, podvečernému stretnutiu s Kodurkou pri Immaculate či prezentácii tancov rómskej mládeže pri Dolnej bráne. Vo štvrtok popoludní pri Dolnej bráne odštartujú celoslovenské podujatie Na kolesách proti rakovine, na ktorom vystúpia umelci, športovci i osobnosti verejného života. So svojím siláckym umením sa predstaví i Juraj Barbarič.

V piatok sa na Hlavnej ulici začne trojdňový trh tradičných remesiel, večer pobavia z pódia pri Immaculate obyvateľov mesta v rámci Koncertu pre Košice známi speváci a populárne hudobné skupiny. Centrálnym podujatím v sobotu 7. mája bude o 10.00 hodine slávnostný ceremoniál odovzdávania cien mesta a cien primátora. Uskutoční sa pred historickou radnicou a medzi ocenenými nebudú chýbať ani košickí oceliari.

Cenu mesta Košice si prevezme prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta, Cenu primátora Juraj Augustín, GM pre regionálny rozvoj, Plaketu primátora Anetta Smiková, referentka East Markets Department USSK a zástupca vedenia spoločnosti Cenu primátora mesta Košice, ktorá bude udelená kolektívu zamestnancov U. S. Steel Košice. Podrobnejšie informácie prinesieme v nasledujúcich vydaniach Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...