Vyhľadávanie:

V Nemocnici Košice-Šaca sa vlani narodilo viac chlapcov ako dievčat

V Nemocnici Košice-Šaca sa vlani narodilo viac chlapcov ako dievčat

V šačianskej nemocnici sa v minulom roku narodilo 1 817 detí. Je to o 9 novorodeniatok viac ako v roku predošlom, a to aj napriek tomu, že na Gynekologicko-pôrodníckej klinike prebiehala v minulom roku viac ako 5 mesiacov kompletná rekonštrukcia pôrodnice a šestonedelia.

Roku 2019 vládlo mužské pokolenie. Chlapcov sa v šačianskej pôrodnici narodilo 938 a najčastejšie ich rodičia pomenovali Jakub, Tomáš či Adam. Najobľúbenejšími dievčenskými menami sa v uplynulom roku stali Anna, Sofia a Nina. Dievčat sa narodilo o 50 menej ako chlapcov, 879. Z celkového počtu pôrodov sa dvadsaťkrát narodili dvojčatá. Je to o 8 pôrodov dvojčiat menej, ako v roku 2018.

Prvým novorodeniatkom v pôrodnici v Šaci bolo dievčatko Sofia, ktorá sa narodila o 3:45 ráno s mierami 2 680 gramov a 46 centimetrov. Sofiu doma čakali dvaja súrodenci a veľmi sa na ňu tešili. Lekári Gynekologicko-pôrodníckej kliniky pomohli v prvý deň roka na svet štyrom deťom, dvom dievčatkám a dvom chlapcom. Sviatky boli pokojné aj vďaka piatku 27. decembra, keď sa lekári v pôrodnici nestíhali obracať a k pôrodu boli privolaní až dvanásťkrát, v jednom prípade sa narodili dvojčatá. Na svet v tento deň prišlo 8 chlapcov a 5 dievčat.        

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...