Vyhľadávanie:

V partnerstve chcú obe strany pokračovať

V partnerstve chcú obe strany pokračovať



Členovia Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice na pracovnej návšteve v Rakúsku

V dňoch 16. a 17. 9. 2015 sa uskutočnila recipročná pracovná cesta členov Rady odborov OZ KOVO U. S. Steel Košice do Voestalpine Krems v Rakúsku. Podnik je súčasťou koncernu Voestalpine, ktorý celosvetovo zamestnáva 47 tisíc zamestnancov a dosahuje ročný obrat 11 miliárd eur.

Krems patrí do divízie, ktorá sa zaoberá tvarovaním ocele. Rozkladá sa na ploche 60 hektárov, v súčasnosti zamestnáva približne 800 zamestnancov a na trhu sa radí medzi lídrov vyrábajúcich presné, za studena valcované profily. Firma sa riadi mottom: Umožniť našim zákazníkom, aby boli úspešní. Výroba je zameraná na excelentnosť, ktorá zahŕňa vysokú kvalitu, inovácie, flexibilitu a spoľahlivosť. Súčasťou podniku je vlastné vývojové a projekčné stredisko. Produkujú profily, pevné nosníky a dielce pre autá, poľnohospodárske a stavebné stroje, autobusy, okenné profily, ako aj profily pre energetiku, ako sú solárne a veterné elektrárne, skladové regály, zvodidlá, mostové profily odolné voči korózii a poveternostným vplyvom. To všetko v hrúbke 0,5 až 10 milimetrov a dĺžky 18 metrov do priemeru 220 milimetrov. Profily vyrábajú na 21 výrobných linkách tlakom, ohýbaním a ťahaním, vrátane povrchovej úpravy. Ako vstupný materiál používajú pásy rôznych hrúbok a šírok.

Strategické partnerstvo Voestalpine Krems so železiarňami v Košiciach trvá už 30 rokov. V súčasnosti U. S. Steel Košice považujú za spoľahlivého partnera, ktorý im ročne dodáva približne 30 tisíc ton zvitkov. Toto množstvo by potrebovali zvýšiť na 220 až 280 tisíc ton, niektoré rozmerové a akostné požiadavky však nedokážeme zabezpečiť. Spoločnosť Voestalpine Krems má vlastné učňovské stredisko pre približne tisíc učňov. V 3,5-ročnom učebnom štúdiu získavajú odbornosť v profesiách kovoobrábač a elektrotechnik. Najlepší zostávajú v podniku, ostatných umiestňujú v iných firmách.

Tak ako u nás, podnik kladie veľký dôraz na bezpečnosť práce, výsledkom čoho je nízka úrazovosť.

Obaja partneri sa vzájomne informovali o úrovni dohodnutej kolektívnej zmluvy, vývoji miezd, úrovni sociálnej oblasti a niektorých legislatívnych podmienkach. Obidve strany prejavili záujem pokračovať v ďalšej spolupráci, a to aj s kolegami odborármi vo Voestalpine v Linzi, kde naša spoločnosť v súčasnosti expeduje bramy.


Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...