Vyhľadávanie:

V piatok prípravný zápas so Sheffieldom

V piatok prípravný zápas so Sheffieldom

Hokejisti HC Košice vyhrali Rona Cup v Trenčíne, na Tatranskom pohári v Poprade skončili na 2. mieste

Po neúspešnom účinkovaní v troch prípravných stretnutiach na Morave, kde podľahli dvakrát Třincu a raz Vítkoviciam, absolvovali hokejisti extraligového vicemajstra z HC Košice v dňoch 15. - 17. augusta ďalšiu hernú záťaž na turnaji v Trenčíne. Pod hradom Matúša Čáka sa konal jubilejný 20. ročník medzinárodného turnaja RONA Cup - Memoriál Pavla Demitru. Zverenci trénera Antona Tomka boli už tentoraz úspešnejší a zo súboja troch zápasov vyšli bez prehry. S plným bodovým ziskom sa stali víťazmi turnaja. V úvodnom súboji zdolali mladé mužstvo reprezentačnej dvadsiatky HK Orange 20 presvedčivo 6:2 (0:1, 4:1, 2:0). Autormi gólov nášho tímu boli Macejko, Jenčík, Novák, Cebák, Matis a Pašek. V druhom stretnutí zdolali PSG Zlín 3:2 (2:0, 1:1, 0:1) gólmi Spilara, Konečného a Bartoša a v treťom zápase vyhrali nad HC Verva Litvínov 5:3 (0:0, 3:3, 2:0). Góly nášho celku strelili Bartoš, Jenčík, Hrnka, Spilar a Pašek.

Košičania sa tešili zo zisku cennej trofeje po štvrtý raz v histórii tohto turnaja. Na margo tohtoročného úspechu tréner HC Košice Anton Tomko poznamenal: "Na turnaj sme sa pripravovali v plnej tréningovej záťaži a jej intenzitu sa mužstvo snažilo v objemových jednotkách ešte zvýšiť. Hráči pristúpili k turnaju veľmi zodpovedne a som rád, že celý kolektív ukázal v jednotlivých stretnutiach silu a sebavedomie. K úspechu prispeli všetci hráči, ktorých som mal k dispozícii. Kolektívny duch v našom tíme bolo cítiť nielen v kabíne, ale aj na ľade, kde chlapci ťahali za jeden povraz. Teší ma, že za víťazstvom v turnaji hráči vykročili s obrovským odhodlaním."

V uplynulom týždni pokračovali hokejisti HC Košice v programe prípravných stretnutí a v dňoch 22. - 24. augusta sa predstavili na ďalšom turnaji v Poprade. Hneď v úvodnom stretnutí podľahli Košičania rakúskemu tímu Graz 99ers 2:5 (0:2, 1:2, 1:1), góly nášho celku strelili Pašek a Jenčík. V druhom zápase zdolali reprezentáciu Poľska 6:1 (2:1, 2:0, 2:0) dvoma gólmi Sojčíka a Marcinka, po jednom pridali Jenčík a Hrnka. V treťom súboji zvíťazili nad domácim HK Poprad 5:3 (1:2, 1:0, 3:1), góly HC strelili Bicek 2, Sojčík, Hinďoš a Matis po 1.

Po týchto dvoch turnajových účastiach odohrajú hokejisti HC Košice ďalšie z prípravných stretnutí. Najprv doma v Steel aréne privítajú v piatok 30. augusta o 17. hodine účastníka najvyššej anglickej súťaže Sheffield Steelers. Potom, vo štvrtok 5. septembra, sa opäť doma o 17. hodine stretnú v prípravnom zápase s majstrovským Zvolenom. Na obidve stretnutia je jednotné vstupné 2 eurá. Deti do 130 cm a majitelia permanentiek na sezónu 2013/2014 majú vstup zadarmo.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...