Vyhľadávanie:

V play off s Považanmi

V play off s Považanmi

Hádzanári 1. MHK Košice skončili v HIL po základnej časti na 7. mieste

Hádzaná
V poslednom zápase doma proti Zubří sa v našom tíme strelecky presadili mladší hráči. Na snímke Farkašovský strieľa jeden zo svojich piatich gólov.

Stretnutiami posledného 30. kola sa v sobotu skončila základná časť spoločnej česko-slovenskej súťaže hádzanárov (HIL) sezóny 2003/2004. Hádzanári 1. MHK Košice skončili v konečnej tabuľke na siedmej priečke a so základnou časťou sa rozlúčili na domácej palubovke víťazne.

Hostili Zubří, ktoré bez problémov zdolali 33:26 (17:11). Domáci boli počas celého stretnutia lepším tímom, neustále viedli, v 54. minúte dokonca o desať gólov (30:20). Táto hádzanárska interliga však ešte nekončí, bude pokračovať stretnutiami play off na Slovensku i v Čechách. Do semifinálových bojov postúpili podľa umiestnenia štyri najlepšie umiestnené slovenské i české celky. Zo Slovenska sa v prvých zápasoch v nedeľu 18. apríla stretnú víťaz HIL po základnej časti Prešov s ôsmimi Novými Zámkami a piaty celok tabuľky Považská Bystrica so siedmimi Košicami.

Hrá sa systémom na tri víťazné stretnutia, Košičania sa v druhom vzájomnom zápase s Považanmi stretnú v stredu 21. apríla doma a v treťom súboji v sobotu 24. apríla znova u súpera. Keby sa v týchto troch meraniach síl nerozhodlo o postupujúcom do finále o majstra Slovenska, ďalšie termíny štvrtého, prípadne piateho stretnutia tejto dvojice sú pondelok 26. apríla v Košiciach a streda 28. apríla v Považskej Bystrici.

V Čechách tvoria semifinálové dvojice Frídek-Místek - Allrisk Praha a Karviná - Dukla Praha. Ďalší štyria účastníci HIL zo Slovenska, ktorí sa umiestnili v tabuľke po základnej časti v spodnej polovici tabuľky, a to Trnava, ŠKP Bratislava, Hlohovec a Sečovce, budú hrať o 5. - 8. miesto.

Mužstvá sa v šiestich kolách stretnú systémom každé s každým dvojkolovo (doma - vonku). Začínajú vlastne odznova, pretože výsledky zo vzájomných zápasov v základnej časti sa nezapočítavajú. Na základe umiestnenia v nej (9. Trnava, 14. ŠKP, 15. Hlohovec a 16. Sečovce) získajú na svoje konto len bonifikačné body (3, 2, 1, 0). Mužstvo, ktoré skončí v tabuľke tohto kvarteta na poslednom 8. mieste, zostúpi do I. slovenskej ligy.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...