Vyhľadávanie:

V prímestskom tábore bolo veselo

V prímestskom tábore bolo veselo

Päť dní plných poznania, zábavy, hier, ale i športovania mohli zažiť v prímestskom tábore Mestskej časti Košice-Sever počas minulotýždňových jarných prázdnin aj deti z rodín našich kolegov zaradených do projektu Sme s vami v pravý čas. Program, ktorý pre ne organizátori pripravili, bol skutočne pestrý a bohatý. Tí, ktorých rodičia ponuku košickej oceliarne využili, si ho užili dosýta. "Včera sme sa boli napríklad korčuľovať a mali ste vidieť na ľade deti Pástorovcov, ktoré tu dnes, žiaľ, chýbajú. Skutočne si to užívali," dala nám vedieť táborová vedúca Daniela Maková počas ďalšej aktivity, ktorá sa pod názvom Návšteva u majstrov zlievačov ako sprievodného podujatia výstavy Hrejivé krásavice konala v stredu 25. februára v Galérii Bašta košického Východoslovenského múzea.

Pri stole medzi deťmi sme zabranú do práce zahliadli aj "našu" Patríciu. Práve pripravovala jeden z odliatkov fragmentu liatinovej pece zo sadry. "V tábore je fajn, páči sa mi tu. Možno ešte viac ako minulý rok. Vierka (sestra, pozn. red.) dnes nemohla prísť. Je chorá," odpovedala krátko na našu otázku a potom sa už venovala tvorivej práci. "Chceme deťom trochu predstaviť technológiu odlievania kovov. No keďže sa to deje pri veľmi vysokej teplote, zvolili sme pre ne prijateľnejšiu alternatívu. Deti si tak robia odliatky rôznych fragmentov liatinových pecí zo sadry, ktoré si potom budú môcť vziať so sebou aj domov a vyzdobiť ich," ozrejmila Mária Semanová z Východoslovenského múzea Košice. Veríme, že svojej kreativite dali pri tom voľný priebeh. A tiež, že si užili aj historickú výstavu o starom Grécku spojenú s workshopom, tvorivé dielne, pohybové kinect hry, či fun park, ktoré na nich ešte čakali vo štvrtok a v piatok...

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...