Vyhľadávanie:

V prvej fáze do konca júna

V prvej fáze do konca júna

Hokejoví majstri z HC Košice začali v pondelok 17. mája s letnou prípravou

Zraz hokejistov majstrovských Košíc, ktorí prichádzajú do úvahy v novej extraligovej sezóne 2010/2011, bol naplánovaný na 9.30 hod. v pondelok, 17. mája. V šatni Steel arény sa stretlo 23 hráčov, ktorých privítal tréner Rostislav Čada a jeho asistent Pavol Zúbek. Medzi hokejistami, ktorí pre Košice v uplynulej sezóne získali majstrovský titul, sa objavili aj niektoré nové tváre. Po zvítaní sa s novými hráčmi, ktorí v novej sezóne posilnia náš majstrovský kolektív, sa začal v Steel aréne prvý tréning. Ale nie na ľade, ale na suchu.

"Kvôli rôznym iným povinnostiam nám chýbajú Stanislav Gron, Ján Tabaček, Matúš Andreanin, Marek Vorel, Marcel Baláž a čakáme aj na príchod nášho odchovanca, 17-ročného Tomáša Jurča zo zámoria. Z pôvodne avizovaných posíl do širšieho kádra pribudol ešte Martin Frolík z Kladna a na tréningy sme pozvali aj nášho dorasteneckého majstra, talentovaného útočníka 18-ročného Matúša Chovana," ozrejmil situáciu na prvom tréningu Pavol Zúbek a v krátkosti načrtol plán letnej prípravy: "Prvá fáza letnej prípravy na suchu potrvá až do konca júna. Denne budeme trénovať dvojfázovo, v stredu máme naplánovanú regeneráciu. Zatiaľ sa pripravujeme v Steel aréne, ale budeme využívať i spinning, posilňovňu, ihriská, telocvične a okolité terény v lesoparku. Začiatkom júla budú mať hráči trojtýždňovú dovolenku, na ľad by sme mali vykorčuľovať 26. júla. Prípravu budeme absolvovať výlučne v domácich podmienkach, so žiadnym sústredením neuvažujeme."

Naši majstri majú už teraz potvrdených deväť prípravných zápasov, nielen s extraligovými celkami z Popradu a Banskej Bystrice, ale aj so zahraničnými klubmi, za ktorými vycestujú do Rakúska. Ďalších troch súperov, ktorí budú štartovať v dňoch 24.- 26. augusta v Steel aréne na domácom turnaji Cassovia Hockey Cup, ešte nepoznajú.

Pre letnú prípravu majú tréneri k dispozícii tento káder hráčov: brankári Július Hudáček, Tomáš Halász a Matúš Andreanin, obrancovia Ján Tabaček, Marcel Šterbák, Michal Šeda, Radek Deyl, Michal Grman, Peter Slimák, Peter Huba, Ján Homer a Michal Pichnarčík, útočníci Peter Bartoš, Stanislav Gron, Róbert Tomík, Marek Vorel, Dušan Andrašovský, Richard Jenčík, Michel Miklík, Marcel Haščák, Dušan Pašek, Martin Kriška, Tomáš Hričina, Ondrej Gmitter, Marcel Baláž, Marek Mertel, Martin Frolík, Tomáš Jurčo a Matúš Chovan.

Do tímu teda prišlo aj s navrátilcami Šterbákom a Miklíkom niekoľko nových hráčov. "Verím, že noví hráči sa ukážu pozitívne a budú pre mužstvo prínosom," poznamenal tréner Rostislav Čada a k prípadnému ďalšiemu doplneniu kádra dodal: "Káder nikdy nie je uzavretý, musíme čakať, čo ponúkne trh a či typ hráča bude pre náš klub zaujímavý. Takže niektoré mená môžu do kabíny ešte pribudnúť."

Na prvom tréningu sa hráči najprv poriadne rozcvičili, potom sa rozohriali s medicinbalmi a na gumovom podklade Steel arény si zahrali futbal na malé bránky. Ale nebol to iba futbal, postupne sa jednotlivé skupiny hráčov dostali aj k vytrvalostnému behu po chodbách v útrobách štadióna. Keď sa počasie umúdri, v prírode to nebudú mať o nič ľahšie. Podľa vyjadrení trénerov hráči dostanú v tréningovom procese poriadne do tela.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...