Vyhľadávanie:

V skupine zatiaľ bez prehry

V skupine zatiaľ bez prehry

Ešte pred týždňom sa stretnutiami 14. kola skončila základná časť hádzanárskej extraligy mužov sezóny 2007/2008. V tabuľke sa hádzanári IS Košice, ktorých sponzorsky podporuje U. S. Steel Košice, umiestnili po tejto časti so ziskom 22 bodov na druhej priečke. Darilo sa im hlavne v závere základnej časti, keď zaregistrovali víťaznú sériu šiestich zápasov po sebe.

Najvyššia hádzanárska súťaž mužov na Slovensku však bez prestávky pokračovala už v stredu uplynulého týždňa zápasmi v dvoch skupinách. Osem extraligových mužstiev bolo podľa umiestnenia po základnej časti rozdelených do dvoch skupín, v ktorých budú hrať v tzv. skupinovej fáze. V A skupine bude hrať štvorica Prešov, Hlohovec, Považská Bystrica a Topoľčany, B skupinu tvorí kvarteto Košice, Nové Zámky, ŠKP Bratislava a Martin. V obidvoch skupinách sa mužstvá opäť stretnú systémom každý s každým doma a vonku, pričom do tejto časti súťaže vstúpili jednotlivé tímy podľa umiestnenia po 14. kole s bonifikačnými bodmi 3, 2, 1, 0.

Po skončení šiestich kôl v skupinách, do ďalších bojov postúpia tie celky, ktoré skončia na 1. až 3. mieste v skupinách. Šesť tímov teda postúpi do nadstavbovej časti extraligy a to s bodmi, ktoré získajú v skupinách. Mužstvá, ktoré skončia na štvrtých priečkach v skupinách budú hrať s prvými dvoma mužstvami I. ligy v baráži o účasť v nasledujúcom ročníku extraligy. Zápasy 15. kola, ktoré je prvým kolom v skupinovej fáze sa hrali v stredu 5. decembra, kedy hádzanári IS Košice doma zdolali nováčika z Martina 37:21. V nedeľu 9. decembra bolo na programe 16. kolo (2. kolo skupinovej fázy) a Košičania mali opäť výhodu domácej palubovky. Na nej hravo zdolali Nové Zámky 35:28 a pred súťažnou prestávkou (extraliga bude pokračovať až 9. februára 2008), sú v B skupine bez prehry na vedúcej priečke so siedmimi bodmi. V nedeľu odohrali posledný majstrovský zápas v roku 2007.

Čo hádzanárov IS Košice cez dvojmesačnú prestávku čaká, o tom hovorí tréner Ján Hruščák: "Som rád, že sme v úvodných dvoch stretnutiach v skupine vyhrali. Najmä v súboji so silným celkom z Nových Zámkov sa naše víťazstvo nerodilo ľahko. Mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom, ale chlapci v druhom polčase nepochopiteľne za stavu 23:13 poľavili. Súper to využil a v rozpätí dvanástich minút znížil na rozdiel troch gólov. Aj keď je v súťaži prestávka, my trénujeme ď lej, v budúcom týždni absolvujeme sústredenie vo Vysokých Tatrách. Až potom budú mať hráči dva týždne voľno a v budúcom roku sa stretneme na prvom tréningu už 2. januára. Okrem intenzívnej prípravy v domácich podmienkach máme v pláne odohrať niekoľko prípravných stretnutí a nevylučujem ani našu účasť na turnaji v Maďarsku. Do bojov o extraligové body zasiahneme až v sobotu 9. februára, kedy sa v zápase 17. kola extraligy predstavíme v Bratislave v súboji s ŠKP."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...