Vyhľadávanie:

V Steel aréne málo hokeja

V Steel aréne málo hokeja

Hokejová extraliga po reprezentačnej prestávke opäť v plnom prúde

Od 3. do 13. novembra 2013 bola v našej najvyššej hokejovej súťaži prestávka, počas ktorej štartovali hokejisti Slovenska na turnaji o Nemecký pohár v Mníchove, kde skončili na 4. mieste. Pauzu využil hokejový klub HC Košice na posilnenie svojho tímu a do zadných radov angažoval novú posilu. Je ňou pražský rodák 33-ročný Tomáš Klouček. V minulosti pôsobil v zámorskej NHL, kde odohral 141 zápasov postupne za New York Rangers, Nashvill Predators a Atlanta Trashers. Skúsenosti má aj z Kontinentálnej hokejovej ligy, v ktorej v rokoch 2008 až 2012 odohral 128 stretnutí za Barys Astana a Lev Poprad. V Čechách hrával v sezóne 2004/2005 za mužstvo Bílí Tygři Liberec, v sezóne 2007/2008 za HC Zlín a v uplynulej sezóne za HC Oceláři Třinec. "Do obrany sme potrebovali skúsenejšieho hráča, ktorý má svoju kvalitu predovšetkým v defenzívnych činnostiach a tieto naše predstavy o doplnení obrany Tomáš Klouček spĺňa. Preto sme ho angažovali do konca tejto sezóny," vyjadril sa na adresu novej posily generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Hokejová extraliga pokračovala po reprezentačnej prestávke v stredu 13. novembra a nabrala rýchle tempo. Fanúšikovia nášho tímu sa na hokej v Košiciach tešiť veľmi nemôžu. Z ôsmich po sebe nasledujúcich stretnutí sa hokejisti HC Košice až sedemkrát predstavia na ľade súperov. V uplynulom týždni začínali v stredu v Žiline, kde zvíťazili 3:1 Potom absolvovali sériu ďalších troch stretnutí u súperov.

V piatok 15. novembra hrali v Nitre, ktorej podľahli 0:4 a nedarilo sa im ani v nedeľu 17. novembra, keď prehrali na ľade v Martine tesne 2:3. Po tomto zápase stratili pozíciu lídra a na vedúcej priečke v extraligovej tabuľke ich vystriedala Nitra. Včera, po uzávierke tohto čísla Ocele východu, odohrali Košičania v Bratislave vložený zápas s reprezentačnou dvadsiatkou Orange 20. V tomto týždni si "odskočia" na jedno stretnutie domov. V piatok 22. novembra sa o 18. hodine predstavia po dlhšom čase svojim fanúšikom v Steel aréne v súboji s Banskou Bystricou. Potom budeme v Košiciach opäť týždeň bez hokeja, pretože aj ďalšie tri nasledujúce zápasy odohrajú vonku - v Trenčíne, Piešťanoch a v Skalici. Na domácom ľade si znova zahrajú až v nedeľu 1. decembra, keď o 17. hodine privítajú majstrovský Zvolen.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...