Vyhľadávanie:

Valaly&Valaliky

Valaly&Valaliky

Vo Valalikoch neďaleko Košíc sa minulý týždeň uskutočnil odborný seminár pre zástupcov obcí a mikroregiónov Košického kraja, ktorého cieľom bolo informovať, inšpirovať a motivovať všetkých zúčastnených pri obnove vidieka. Záštitu nad podujatím pod názvom Valaly&Valaliky prevzali štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR Peter Stanko a predseda Košického samosprávneho kraja Rudolf Bauer a svoj záujem o rozvoj nášho regiónu potvrdili aj svojou osobnou účasťou.

Do programu obnovy vidieka sa zapojilo už 417 obcí košického regiónu a mnohým z nich sa podarilo skvalitniť život svojich obyvateľov. Úspešné projekty na podujatí prezentovali starostovia obcí Brdárka, Hažín, Mokrance, Valaliky, ale aj mikroregión Hornád. Valaliky, aj mikroregión Hornád, ako pre Oceľ východu povedal starosta Valalík Milan Tóth, sa pri rozvoji regiónu stretli s účinnou pomocou spoločnosti U. S. Steel Košice. Impulzom v činnosti samospráv obcí bola tiež súťaž Dedina roka 2003. O tom, prečo sa do súťaže zapojili, diskutovali zástupcovia ocenených obcí Smižany, Malý Kamenec, Dvorianky, Lúčka, Rejdová. Viac o tomto zaujímavom podujatí budeme informovať v jednom z najbližších čísel Ocele východu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...