Vyhľadávanie:

Valcovači "sfúkli" majstra

Valcovači "sfúkli" majstra

V pondelok sa rozkrútil olympijský hokejový kolotoč U. S. Steel Košice

Hokej
Údržbári (v bielych dresoch) sa na mužstvo Dopravy dobre pripravili a uštedrili mu v turnaji prvú prehru.

Na zimnom štadióne v Čermeli sa hokejovým turnajom začala v pondelok prvá časť VIII. ročníka Zimnej olympiády zamestnancov U. S. Steel Košice. Na ľadovú plochu nastúpili hráči deviatich štartujúcich mužstiev jednotne s olympijskými šálmi.

Po úvodnom slove predsedu organizačného výboru olympiády Jána Cabana privítal, za prítomnosti viceprezidentov Miroslava Kiraľvargu, Karla Csensicha a predsedu Rady odborov OZ METALURG Mikuláša Duľu, hokejových olympionikov prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta. Úvodným buly slávnostne otvoril olympijský turnaj, ktorý mal na programe v úvodný deň tri stretnutia.

V nich sme zaregistrovali prvé prekvapenie, keď v zápase dvoch medailistov z uplynulých majstrovstiev železiarní medzi Vysokými pecami a Studenou valcovňou deklasoval vlaňajší bronzový tím valcovačov úradujúceho majstra Vysoké pece vysoko 8:2. Kým v druhom stretnutí medzi Dopravou a Údržbou sa čakal vyrovnaný súboj, v treťom zápase príjemne prekvapili hokejisti z Vedenia. Po vyrovnaných dvoch tretinách až v závere prelomili odpor ďalších valcovačov, ale z Teplej valcovne, nad ktorými napokon hladko zvíťazili. V úvodných dvoch hracích dňoch boli tieto výsledky:

Vysoké pece - Studená valcovňa 2:8 (1:3, 0:1, 1:4)
Obhajca trofeje, hokejisti z Vysokých pecí, výkonom zaostali sa uplynulým ročníkom. Nezachytili nástup hráčov SVa, ktorí mali vďaka úspešnej koncovke po dvoch tretinách rozhodujúci trojgólový náskok. V poslednom dejstve ďalšími štyrmi presnými zásahmi už iba zvýraznili svoju hernú prevahu. V tíme domácich sa objavila zatiaľ jediná žena, bývalá ligová hráčka VSŽ Košice, neskôr Prešova, Lucia Petrovičová, ktorá zápas kvôli zraneniu nedohrala. Tri góly víťazov strelil Srnka, dva góly zaznamenal Hrabčák a po jednom pridali Žák, Bujda a Lyócsa. Za vysokopeciarov skórovali Kelemeš a Krušpán.

Doprava - Údržba 4:6 (0:1, 2:2, 2:3)
Hráčom obidvoch mužstiev dlho trvalo, kým sa dostali do tempa. Dopravári doplatili v úvodnej tretine na nepresnú koncovku, v druhej tretine už prehrávali 0:2, ale o niekoľko minút sa im podarilo vyrovnať na 2:2. Tuhý boj pokračoval ďalej, keď údržbári opäť získali dvojgólové vedenie, lenže domáci znížili na 3:4 a dráma začala vrcholiť. V závere mali viac síl hostia a zaslúžene získali prvé cenné víťazstvo v A skupine. Góly domácich zaznamenali: Gönci, Hriňák, Ľudovít Veréb a Pavol Tóth po 1, za hostí: Jariabek 3, Molčák 2 a Paperník 1.

Vedenie spoločnosti - Teplá valcovňa 6:1 (0:1, 1:0, 5:0)
Domáci celok, ktorý má vo svojom kádri aj viceprezidenta Kiraľvargu, hral dlho so súperom vyrovnanú partiu. Ani vedúci gól hostí z TVa však hráčov z Vedenia nedeprimoval, naďalej trpezlivo rozleptávali súperovu obranu. V záverečnej tretine hostia neodolali trvalému tlaku domácich, ktorí svoju prevahu vyjadrili aj číselne. V dobrom svetle sa v tíme Vedenia predstavil strelecky disponovaný Kuzár, autor štyroch gólov, po jednom góle strelili Rusič a Jesenský, za porazených čestný úspech zaznamenal Kolesár.

Studená valcovňa - Doprava 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Favorit z SVa ani vo svojom druhom vystúpení na olympijskom turnaji nezávahal, hoci v úvode dokázali hostia držať krok s valcovačmi. Tí viedli 2:0, dopravári však znížili a v úvodných dvoch tretinách svojmu súperovi tuho vzdorovali. Až v záverečnej tretine prelomili hráči SVa odpor súpera a zaslúžene zvíťazili. Góly víťazov: Slobodník a Žák po 2, Hrabčák 1, za hostí boli úspešní Hriňák a Ľ. Veréb.

Vysoké pece - Koksovňa 6:2 (2:0, 0:1, 4:1)
Obidvom tímom trvalo dosť dlho, kým sa rozohrali. Najprv Bocko z domáceho celku v rozpätí jednej minúty strelil dva góly a upokojil svoje mužstvo. V druhej časti zápasu Fedor z mužstva hostí znížil a z črtajúcej sa drámy napokon nebolo nič. Hostia totiž v poslednom dejstve nedokázali ustrážiť strelecky disponovaného Krušpána. Ten zaťažil ich konto tromi gólmi a jeden pridal Kelemeš. Druhý gól Fedora z Koksovne stačil v tomto zápase už len na skorigovanie výsledku.

Dnes, 5. februára, sú na programe zápasy: o 18.45 h. Oceliareň - Vedenie a o 20.15 h. Studená valcovňa - Údržba. Ďalší program: piatok 6. februára o 18.45 h. ZHD - Teplá valcovňa, o 20.15 h. Studená valcovňa - Koksovňa a o 21.45 h. Vysoké pece - Doprava, v sobotu 7. februára o 18.00 h. ZHD - Vedenie a o 19.30 h. Doprava - Koksovňa, v nedeľu 8. februára sa stretnú o 15.45 h. Vysoké pece - Údržba a o 19.15 h. Oceliareň - Teplá valcovňa, v pondelok 9. februára o 18.45 h. semifinále A1 - B2 a o 20.30 h. semifinále A2 - B1, v utorok 10. februára o 18.30 h. zápas o 3. miesto (porazení zo semifinále) a o 20.15 h. FINÁLE.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...