Vyhľadávanie:

Vďaka oceliarom a USSK pribudli na Urologickej klinike dva špičkové prístroje

Vďaka oceliarom a USSK pribudli na Urologickej klinike dva špičkové prístroje

Minulý štvrtok sa v priestoroch Urologickej kliniky UNLP  na Triede SNP slávnostne strihala páska. Konkrétne – na dvoch prístrojoch, ktoré klinika získala vďaka finančnej zbierke zamestnancov, ktorá sa uskutočnila ešte v roku 2019 a do ktorej výrazne prispela aj spoločnosť U. S. Steel Košice.  Na slávnostnom odovzdaní prístrojov sa zúčastnil prezident U. S. Steel Košice Jim Bruno a viceprezident Miroslav Kiraľvarga.

Jim Bruno pozdravil vo svojom príhovore zástupcov nemocnice a lekárov Urologickej kliniky aj  v mene našich zamestnancov. „Som veľmi rád, že sme sa po naozaj dlhom čase mohli stretnúť aj osobne, pretože je to signál, že pandémia je už takmer za nami. Som rád, že sa môžem zúčastniť tejto slávnosti,“ povedal.

„Je to veľká pomoc pre nemocnicu a pre zdravotníkov na klinike. A je o to cennejšia, že spolupatričnosťou  pomohli aj zamestnanci oceliarní. Nové prístroje uľahčia vyšetrenia pacientov a pomôžu presnejšie stanoviť ich diagnózu. Ročne naši špecialisti - urológovia na klinike poskytnú zdravotnú starostlivosť viac než 11 000 pacientom prostredníctvom ambulancií a vyše 1 400 hospitalizovaným. Moderné vybavenie zároveň zlepší pracovné prostredie lekárom a personálu,“ uviedol výkonný riaditeľ UNLP Košice pre liečebno-preventívnu starostlivosť Ľuboslav Beňa.

Za darovaných viac ako 84 000 € pribudol na klinike urodynamický prístroj, ktorý sa používa na diagnostiku v celom vekovom spektre pacientov. Ďalším je ultrazvukový prístroj novej generácie. Urológovia na novom ultrazvuku vykonajú denne viac ako 20 vyšetrení. „S vďakou sme prijali tento dar. Bude to na klinike najmodernejší prístroj. Je to pre nás mimoriadne dôležité, pretože z viac než 11 tisíc našich pacientov, ktorých sme vyšetrili za uplynulý rok, vo vyše 9 tisíc prípadoch bolo potrebné vyšetrenie ultrazvukom,“ povedal Miroslav Iláš, zástupca prednostu Urologickej kliniky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...