Vyhľadávanie:

Ventilačno-anesteziologický prístroj

Ventilačno-anesteziologický prístroj

(Nemocnica Košice-Šaca a.s., 1. súkromná nemocnica)

Súčasťou projektu rýchlej záchrany zamestnancov spoločnosti U. S. Steel Košice pri stavoch ohrozujúcich život je v Nemocnici Košice-Šaca a.s., 1. súkromnej nemocnici okrem iného aj miestnosť pre stabilizáciu životne dôležitých funkcií v priestoroch centrálneho príjmu. Do jeho základného vybavenia, ktoré pozostáva napríklad z resuscitačnej miestnosti, röntgenového pracoviska, ultrazvuku, ale aj ďalších dôležitých zariadení, patrí aj ventilačno-anesteziologický prístroj. Zatiaľ však chýba. Podľa primára Oddelenia anestézy a intenzívnej medicíny šačianskej nemocnice Michala Blanára by jeho inštalovanie v priestoroch centrálneho príjmu uzatvorilo cyklus prvej pomoci, čo je prvým predpokladom úspešnej liečby pacienta. Vďaka Nadácii U. S. Steel Košice, ktorá venovala finančné prostriedky na jeho zadováženie, sa tak stane už čoskoro.

"Prístroj bude slúžiť pacientom v ťažkom zdravotnom stave, po úraze alebo v ohrození života," dáva vedieť viac primár Michal Blanár.

"Pomocou neho budeme môcť, hneď pri prevoze do nemocnice rýchlou záchrannou službou už na centrálnom príjme uviesť pacienta do umelého spánku alebo urobiť život zachraňujúce výkony, ktoré si vyžadujú celkovú anestézu. Na oddelenie ARO by už tak prichádzal kompletne vyšetrený a ošetrený."

Podľa jeho vyjadrenia ide o moderný prístroj novšej generácie, ktorý pracuje vo viacerých iuventačných režimoch. Ich nastavenie pritom záleží od jednotlivých typov poranení alebo poškodení organizmu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...