Vyhľadávanie:

Verejná zbierka

Verejná zbierka

Ako už Oceľ východu informovala, U. S. Steel Košice v závere roka 2004 venovala milión Sk na obnovu Kaplnky sv. Michala Archanjela v Košiciach. Finančný dar umožnil Farskému rímsko-katolickému úradu pri Dóme sv. Alžbety v Košiciach, ako hlavnému investorovi, pokračovať v reštaurátorskych prácach na obnove tejto národnej kultúrnej pamiatky. Túto skutočnosť na minulotýždňovej tlačovke s košickými novinármi ocenil aj zástupca farnosti diakon Ján Kožuško.

Zrekonštruovanú kaplnku plánujú sprístupniť verejnosti už tento rok. Nedávno mesto Košice a Rímskokatolická cirkev, Farnosť sv. Alžbety, založili neziskovú organizáciu pod názvom Perly Gotickej cesty, ktorá vyhlásila verejnú zbierku na dokončenie reštauračných prác v exteriéroch a interiéroch Dómu sv. Alžbety, Michalskej kaplnky a Urbanovej veže. Darcovia môžu príspevky zasielať na účet verejnej zbierky 4350267002/3100 v Ľudovej banke Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...