Vyhľadávanie:

Vicemajstri s oslabeným kádrom

Vicemajstri s oslabeným kádrom

Extraligový kolektív hádzanárov IS Košice sa pripravuje na novú sezónu

Hádzanári IS Košice sa od 22. júla pripravujú na novú extraligovú sezónu ročníka 2009/2010 pod vedením trénera Jána Hruščáka. Káder mali už stabilizovaný, o čom svedčí skutočnosť, že v ostatných dvoch ročníkoch skončili Košičania dvakrát na druhom mieste - v extralige i v Slovenskom pohári. Lepší od nich boli len Prešovčania. Lenže v nadchádzajúcom extraligovom ročníku budú mať značne omladený i oslabený káder. Prečo? Na túto otázku nám dal odpoveď kormidelník hádzanárov IS Ján Hruščák: "Pretože z mužstva odišli brankár Olejár do Hlohovca, Jurko a Nuber do Nových Zámkov, Štefanisko do Považskej Bystrice, Mazák do maďarského Ferencvárosu, reprezentant Tomáš Urban si to namieril tiež k našim južným susedom do Tatabánye. Na odchode je aj Durilla, ktorý si hľadá angažmán. Darmo, títo hráči výkonnostne podrástli a rozhodli sa skúsiť si zahrať niekde inde doma či v zahraničí. Chýbať nám bude aj Hičo, ktorý skončil s aktívnou činnosťou. Už sme si zvykli, že našu hru staviame na vlastných odchovancoch a po rokoch budujúceho sa mužstva musíme začať opäť odznova."

Na tréningu bolo sedemnásť hráčov, mužstvo doplnili viacerí vlastní odchovanci z dorastu a z hosťovania v Bardejove sa vrátil Styrančák. V hádzanárskej hale, kde Košičania hrávajú svoje domáce extraligové stretnutia, sa formujúci kolektív už v novom zložení intenzívne zohrával v modelovanom zápase. Mladých hráčov Daniho, Lacka, Radoslava Töviša, Hriňáka, Hricišona a ďalších pri nacvičovaní rôznych herných situácií usmerňovali skúsení harcovníci Kolesár, Strapko, ako aj ďalší hráči, ktorí už majú z extraligových bojov cenné skúsenosti - Pecha, M. Urban, Petraško, Guzy i Baláž. V kádri mužstva na novú sezónu sú tiež traja brankári Boháč, Dulina a Róbert Töviš.

"V tomto roku sme upustili od tradičného sústredenia a pripravujeme sa v domácich podmienkach. Keďže extraliga sa nám začne už 5. septembra, dovtedy máme v pláne odohrať niekoľko prípravných stretnutí, prevažne s maďarskými prvo a druholigovými mužstvami. Prvé dva zápasy sme už odohrali s maďarským Elektromosom Budapešť. Obidva duely sme síce prehrali, ale v tejto prípravnej fáze nie sú pre nás výsledky rozhodujúce. Mladí potrebujú hrať a proti skúsenejším súperom sa herne oťukať. Kým bola proti Elektromosu na ihrisku naša optimálna zostava s osvedčenými hráčmi, dokázali sme so súperom držať krok. Po vystriedaní, keď prišli na palubovku mladší hráči, súper to využil a ušiel nám. V tréningoch sa teraz snažíme odstraňovať chyby, ktorých sa hráči v zápasoch najčastejšie dopúšťali," dodal tréner J. Hruščák.

Úvodné kolo extraligy hádzanárov je na programe v sobotu 5. septembra. Košičania sa predstavia na palubovke súpera v Považskej Bystrici. Aj v druhom kole, 12. septembra, odohrajú zápas u súpera v Trnave. Domácu premié­ru absolvujú až v 3. kole, v stredu 16. septembra, keď privítajú Bardejov.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...