Vyhľadávanie:

Vidieť a byť dobre videný

Vidieť a byť dobre videný

Rady motoristom

Mnohí svetoví motoristickí odborníci sa zhodujú v tom, že k zvyšovaniu bezpečnosti na cestách nestačí len dobre vidieť, ale i byť dobre videný. Ak už nemáme auto vo farbách bezpečne viditeľných (červená, žltá a im blízke odtiene), dbajme na dostatočné osvetlenie svojho automobilu - zoradenie svetiel a včasné zapínanie smerovky a hmlovky.

Samozrejme, že ich vypnite, ak ukončíte manéver, resp. ak hmla poklesne. Ak vojdete do hmly, alebo hustého dažďa, hneď dajte nohu z plynového pedálu (pedál akcelerácie) a spomaľte, aby ste včas dokázali zabrzdiť na dohľad. V žiadnom prípade sa nikdy nedržte koncových svetiel auta pred vami a len vo výnimočných prípadoch predbiehajte ("ultrapomalé vozidlá"...) Držte sa vždy vpravo a pri odbočovaní doľava zvýšte ostražitosť. Podobne si počínajte i v úsekoch, kde sa pracuje, lebo v týchto miestach je vodorovné a zvislé značenie málo viditeľné. Pri poruche alebo nehode sa snažte automobil čo najrýchlejšie odstrániť z cesty. Ak sa to v okamihu nepodarí, potom využite všetky prostriedky na zvýraznenie prekážky. Výstražný trojuholník dajte o niečo ďalej aj keď riskujete, že oňho môžete prísť, zapnite varovné svetlá a nezabudnite na reflexnú vestu. Inak by ste mohli dostať i mastnú pokutu.

Na cestu je dôležité nielen dobre vidieť, ale aj byť na nej dobre videný.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...