Vyhľadávanie:

Vincent Obsitnik medzi podnikateľmi

Vincent Obsitnik medzi podnikateľmi

Podnikatelia východoslovenského regiónu, združení v Americkej obchodnej komore v SR (AmCham), sa vo štvrtok, 21. februára, stretli v Historickej radnici Košíc s mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom USA v Slovenskej republike Vincentom Obsitnikom na slávnostnej recepcii. Uvítacie stretnutie s novým veľvyslancom pripravila AmCham v spolupráci s finančnou skupinou Citi na Slovensku.

V. Obsitnik sa v príhovore k prítomným zmienil o oblastiach, ktorým sa chce počas svojho pôsobenia na Slovensku venovať. Predovšetkým pôjde o podporu investičných aktivít amerických spoločností. Zvýšenú pozornosť chce venovať najmä východnému Slovensku, ktoré je poznačené dlhodobou vysokou nezamestnanosťou i chýbajúcim dopravným spojením so západom krajiny. Za dôležité považuje zvyšovať vzdelanostnú úroveň obyvateľstva. V mnohých odvetviach, konštatoval, chýbajú odborníci a kvalifikovaní robotníci. Zmierniť tento nedostatok možno efektívnejším prepojením podnikateľskej a akademickej komunity. Veľvyslanec vyjadril tiež podporu všetkým aktivitám firiem, ktorými deklarujú svoju spoločenskú zodpovednosť voči regiónu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...