Vyhľadávanie:

Víťazstvo získali vlaňajší finalisti

Víťazstvo získali vlaňajší finalisti

Na dvorcoch v Mestskom parku štartovalo v tenisovom turnaji manažérov 28 dvojíc v štvorhre

Tenis
Najďalej to na tenisovom šampionáte dotiahli dvojice zľava Corrente s Frascarellim a Bolf s Maďarom, ktoré sa prebojovali až do finále.

Rekreačný tenis má medzi zamestnancami našej spoločnosti čoraz viac prívržencov z radov manažérov. Tento šport im slúži nielen na relaxáciu po celodennej práci, ale aktívnym pohybom sa snažia o obnovu svojich fyzických i psychických síl. Škoda len, že v tohtoročnom III. ročníku tenisového turnaja manažérov v štvorhre o majstra U. S. Steel Košice, ktorý sa uskutočnil v sobotu 19. júna 2004, tomuto podujatiu počasie neprialo.

Hralo sa na tenisových dvorcoch v Mestskom parku. Podľa plánu sa mal šampionát odohrať za jeden deň. Lenže kvôli dažďu sa záverečné zápasy dohrávali až v nedeľu predpoludním. Z 30 prihlásených dvojíc sa prezentovalo 28, ktoré boli vyžrebované do ôsmich skupín. V štyroch skupinách štartovali 4 dvojice a v ďalších štyroch skupinách hrali tri dvojice systémom každý s každým na jeden set do 6, pričom pri rovnosti bodov sa o víťazovi rozhodlo v tajbrejku. Prvé dva páry zo skupín postupovali do vyraďovacích bojov medzi šestnástich účastníkov, z nich osem víťazov sa prebojovalo do štvrťfinále.

Medzi štyroch semifinalistov sa cez sito vyraďovacích bojov dostali dvojice Kyle Austin Frascarelli - Ralph Corrente, Ladislav Volavka - Bartolomej Kundis, Miroslav Maďar - Juraj Bolf a Marcel Palai - Robert Kopf.

V priebehu predpoludnia, kedy bolo ešte slnečné počasie, sa účastníkom majstrovstiev hralo pred početnou diváckou kulisou veľmi dobre. Horšie to bolo v sobotu popoludní, kedy sa turnaj kvôli dažďu nedohral. Prvý semifinálový zápas Frascarelli, Corrente - Volavka, Kundis museli za stavu 5:5 prerušiť a druhé semifinále, v ktorom sa stretli Maďar, Bolf - Palai, Kopf bolo prerušené za stavu 1:1.

V nedeľňajšej dohrávke napokon Frascarelli s Correntem po tuhom boji zdolali dvojicu Volavka, Kundis až v tajbrejku 7:6 a do finále sa prebojovali aj vlaňajší finalisti Maďar s Bolfom, ktorí vyhrali nad párom Palai, Kopf 6:3. V zaujímavom súboji o bronz mali Volavka s Kundisom za súperov Palaia s Kopfom. Až do stavu 5:5 sa súperi striedali vo vedení, v závere hráči mladšej generácie Palai s Kopfom presnejším zakončením strhli víťazstvo v sete po výsledku 7:5 na svoju stranu a skončili na 3. mieste.

Finále bolo skutočným vyvrcholením najlepších dvojíc na šampionáte. Maďar s Bolfom sa v podobnej situácii vo finále ocitli na dvorcoch aj vlani, lenže vtedy podľahli neskoršej víťaznej dvojici Pavia, Kmec. Tentokrát nenechali nič na náhodu, hrali sústredene s dôrazom pri sieti a v boji o zlato zdolali Frascarelliho s Correntem 6:2. Najbližšie sa tenisový turnaj dvojíc mužov, ale aj žien, či zmiešaných párov, bude konať v rámci našej letnej olympiády. Dá sa predpokladať, že bojovať o medaily bude rekordný počet súťažiacich dvojíc, čo je signál pre organizátorov, aby sa hralo na viacerých dvorcoch počas dvoch dní.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...