Vyhľadávanie:

Vo fabrike nechali kus života

Vo fabrike nechali kus života

Bývalí hutníci na vianočnom večierku s prezidentom a vedením spoločnosti

Večierok
Počas celého večera vládla v pavilóne veselá nálada. Priamo k stolu prišli prezidentovi Christopherovi Navettovi a manažérom spoločnosti zahrať a zaspievať členovia spevokolu Pajtáš.

Štyristo bývalých hutníkov, dnes na zaslúženom odpočinku, prijalo v pondelok tohto týždňa, 6. decembra 2004, pozvanie vedenia spoločnosti U. S. Steel Košice na už tradičný vianočný večierok. V slávnostne vyzdobenej jedálni Spoločenského pavilónu búrlivým potleskom medzi sebou privítali prezidenta spoločnosti Christophera Navettu s manželkou Phyllis, ako aj viceprezidentov s partnerkami. Mnohí z nich sa opäť stretli po piatich i viacerých rokoch a vždy si majú čo povedať, zaspomínať na chvíle vážne i veselé. Vo fabrike, ako sami vravia, nechali kus života a je preto pochopiteľné, že sa zaujímajú o to, ako sa ich bývalým kolegom v robote darí, ako firma prosperuje, aké má plány...

Ich podiel na rozvoji huty ocenil vo svojom príhovore prezident U. S. Steel Košice Christopher Navetta. "Ja osobne i moji kolegovia sme veľmi radi, že ste sa tu dnes zišli v takom hojnom počte. Je to už tretí rok čo sa stretávame a je to pre mňa a moju manželku veľmi príjemný moment. Dnešný večer je príležitosťou na utuženie starých priateľstiev i zaspomínanie si na časy vo fabrike. Rád by som sa vám poďakoval za vynikajúcu prácu a roky, ktoré ste venovali našej spoločnosti, našim železiarňam. Pretože práve vaša práca urobila našu spoločnosť takou úspešnou akou je dnes," povedal a zaželal v mene svojom i svojich kolegov z vedenia spoločnosti všetkým veselé Vianoce a v novom roku hodne zdravia a šťastia.

V mene dôchodcov sa za pozvanie na krásny večer a ocenenie dlhoročnej práce poďakovala Zita Bubenková z občianskeho združenia Jeseň života. "Sme veľmi radi a vážime si to, že ste si popri vašich náročných pracovných úlohách našli čas aj pre nás, dôchodcov," povedala. "Veď väčšina z nás odpracovala v železiarňach tridsať až štyridsať rokov zo svojho života." Spoločné stretnutie označila za o to významnejšie, že občianske združenie Jeseň života, v ktorom sú dôchodcovia zoskupení, vzniklo za mimoriadne aktívnej pomoci manažmentu spoločnosti. "Bez nej by dnes klub dôchodcov, ktorý sa pre mnohých stal druhým domovom, už neexistoval." Zita Bubenková sa poďakovala prezidentovi i členom vrcholového manažmentu aj za finančný dar na zabezpečenie prevádzky klubu v tomto roku, za pomoc pri doplnení zariadenia jeho priestorov, za opätovné sprevádzkovanie fitnes centra i za možnosť stravovania v Spoločenskom pavilóne. Zaželala v mene všetkých dôchodcov hostiteľom šťastné, radostné a pokojné Vianoce v kruhu svojich najbližších a v novom roku 2005 veľa zdravia a úspechov v osobnom i pracovnom živote.

Počas celého večera vládla v Spoločenskom pavilóne vynikajúca nálada. Predvianočnú atmosféru umocnil malý darček, ktorý dostal každý z bývalých hutníkov, ale najmä bohatý kultúrny program. Zmesou operných a operetných melódií i vianočnými koledami sa publiku za klavírneho sprievodu Ľudovíta Mercingera predstavili Jaroslav Dvorský a Tatiana Paľovčíková - Paládyová, ktorí potom spolu so spevokolom OZ Jeseň života pri klube dôchodcov Pajtáš, zaspievali vari najznámejšiu vianočnú pieseň na svete - Tichú noc. Podujatie pokračovalo tanečnou zábavou do neskorých nočných hodín. Do rytmu hrala skupina Prešovčan.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...