Vyhľadávanie:

Vo Valalikoch majú novú športovú halu

Vo Valalikoch majú novú športovú halu

Pre šport nadané deti z Valalikov či ich blízkeho okolia majú lepšiu možnosť rozvíjať svoje fyzické dispozície a väčšiu šancu nadviazať na úspechy svojich rodákov, napríklad futbalistov Jozefa Majoroša či Jaroslava Timka alebo bežca Tomáša Čigáša, organizátora známej Valalickej desiatky, zamestnanca U. S. Steel Košice. Od piatku, 24. novembra, môžu totiž využívať novú telocvičňu - športovú halu, ktorú Obecný úrad a Základná škola vo Valalikoch postavili aj za finančnej pomoci našej spoločnosti.

"Otvorenie novej telocvične prinesie veľmi veľký pokrok vo vyučovacom procese. Konečne budú mať učitelia aj deti radosť z telesnej výchovy, lebo od vzniku školy v 60-tych rokoch doteraz trávili hodiny telocviku vonku, na školskom dvore, alebo pri zlom počasí na chodbách školy. Deti z Valalikov, ktoré chceli naplno využívať svoje športové danosti, navštevovali školy v okolí našej obce. Hala však prospeje aj rozvoju mimoškolskej činnosti. Prínosom bude najmä pre stolnotenisový extraligový tím žien, ktorý už nebude musieť hrať najvyššiu celoslovenskú súťaž v kultúrnom dome. Bude to dôstojný športový stánok," potešila sa pre Oceľ východu Mária Takáčová, riaditeľka plnoorganizovanej, 20-triednej ZŠ vo Valalikoch, v ktorej sa učí takmer 500 detí aj zo susedných obcí Kokšov-Bakša a Geča.

Štvortisícové Valaliky začali telocvičňu stavať pred piatimi rokmi. Na jej dokončenie použili 33 miliónov korún z obecného rozpočtu, zo štátnych dotácií a od sponzorov. Starosta obce Milan Tóth poďakoval aj spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá prispela na vnútorné vybavenie športovej haly. Jej súčasťou je aj malá telocvičňa, kde môžu deti hrávať volejbal, bedminton, stolný tenis, malý basketbal či trénovať športovú gymnastiku. V susednej, veľkej, s časomierou a ukazovateľmi skóre, sú ihriská aj pre sálový futbal, florbal, tenis, basketbal a hádzanú.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...