Vyhľadávanie:

Vo Veľkom Šariši slávnostne otvorili dopravné ihrisko

Vo Veľkom Šariši slávnostne otvorili dopravné ihrisko

Nedávno sme v Oceli východu informovali, že vo Veľkom Šariši majú nové detské dopravné ihrisko. Projekt úspešne realizovali aj vďaka finančnému grantu spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorý udelila občianskemu združeniu DEŤOM ŠARIŠA v rámci programu Spoločne pre región. Dopravné ihrisko sa nachádza v areáli miestnej materskej školy a deťom slúži od júna tohto roka. Slávnostné otvorenie sa však z organizačných dôvodov uskutočnilo až 14. septembra. A rozhodne stálo za to.

Na škôlkarov čakali rôzne súťaže, prezentácia policajnej a zdravotnej techniky i ukážky zásahu psovodov. Muži zákona spoločne so záchranármi deťom vysvetlili aj zásady správania sa v cestnej premávke. Slávnostnej akcie sa zúčastnilo bezmála dvesto návštevníkov, medzi ktorými nechýbali miestni poslanci, starosta Veľkého Šariša, riaditeľka základnej školy a zástupcovia podnikateľov, ktorí finančne prispeli na dokončenie projektu, ako aj na zakúpenie prenosných dopravných značiek, semaforov, kolobežiek a bicyklov. Z ušetrených prostriedkov sa podarilo členom občianskeho združenia rozšíriť plochu ihriska až na súčasných 250 m2. Do budúcna plánujú ešte vysadiť zeleň a osadiť lavičky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...