Vyhľadávanie:

Diplomati v U. S. Steel Košice

Diplomati v U. S. Steel Košice

Košice a región navštívili v dňoch 12. a 13. októbra vedúci diplomatických misií akreditovaných v Slovenskej republike. Veľvyslanci zo 46 krajín pricestovali na východ na pozvanie ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Miroslava Lajčáka. Stretnutie diplomatov rezort organizuje každý rok v inej časti krajiny, Košice si ministerstvo vybralo v súvislosti s blížiacim sa rokom 2013, v ktorom budú, spoločne s Marseille vo Francúzsku, Európskym hlavným mestom kultúry (EHMK).

Hostia zavítali v piatok 12. októbra popoludní aj do spoločnosti U. S. Steel Košice, kde ich privítali generálny právny zástupca Joseph A. Napoli a viceprezidentka pre riadenie externých služieb a vzťahov Elena Petrášková. Veľvyslancom predstavili výrobný program spoločnosti i jej zodpovedný postoj k podnikaniu. Bližšie potom aktivity zamerané na podporu komunity orientované na vzdelávanie, šport, sociálnu starostlivosť, dobrovoľnícke programy i oblasť kultúry. Priestor na prezentáciu dostal najmä projekt Steel Park - Kreatívna fabrika, ktorý je výsledkom aktívnej spolupráce oceliarskej spoločnosti a troch vzdelávacích a vedeckých inštitúcií - Technickej univerzity v Košiciach, Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Slovenskej akadémie vied. Unikátna expozícia, popularizujúca kreatívnou formou vedné disciplíny a technicky orientované školy, vzniká na základe príbehu ocele v Kasárňach Kulturparku ako súčasť projektu EHMK 2013.

Diplomati si tiež pozreli krátky film o U. S. Steel Košice a absolvovali autobusovú prehliadku v podniku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...