Vyhľadávanie:

Vonku lepšie než doma

Vonku lepšie než doma

Hokejový majstrovský tím HC Košice s novými posilami z Česka

Niet čo zakrývať. Hokejistom HC Košice, ktorí sú v tejto sezóne aktuálnymi obhajcami majstrovského titulu, sa v extraligovom ročníku 2009/2010 nedarí. Štart do súťaže im nevyšiel podľa predstáv a po nevýrazných výkonoch a nepriaznivých výsledkoch sa chvíľu ocitli aj na chvoste extraligovej tabuľky. Ich počiatočná chaotická hra bola na míle vzdialená od majstrovskej formy. V nedeľu, 11. októbra, Košičania zápasom v Martine ukončili prvú štvrtinu základnej časti, po ktorej sú zatiaľ v neúplnej tabuľke na 6. mieste, so ziskom sedemnástich bodov.

Je zaujímavé, že v tejto štvrtine základnej časti sa im lepšie darilo vonku, než na domácom ľade v Steel aréne. Kým doma vyhrali zo šiestich stretnutí len dva (s Trenčínom 5:3 a s Popradom 3:2), u súperov boli zo šiestich zápasov úspešní až štyrikrát, (v B. Bystrici vyhrali 4:1, v Púchove s reprezentačnou dvadsiatkou 6:3, vo Zvolene po samostatných nájazdoch 3:2 a napokon v Martine 7:2).

Úvod novej sezóny majstrovský tím nezastihol v optimálnej forme. Vôbec im nevychádzajú presilovky. Je to výsledok toho, že hráči ich často nehrajú s ľahkosťou a prehľadom, ale v kŕči. Na ľade sa trápia, chýba im jednoduchosť, v útoku im v rozhodujúcich chvíľach puky často odskakujú a potom sú z toho nervózni. Preto v ostatných týždňoch došlo v mužstve k niektorým zmenám. Najprv po piatom kole, kedy Košičania doma prehrali s nováčikom zo Spišskej Novej Vsi 3:4, abdikoval zo svojej funkcie tréner Anton Tomko. Na trénerskej lavičke ho vystriedal staronový tréner Rostislav Čada. Premiéra na košickej striedačke sa mu nevydarila. Mužstvo pod jeho vedením prehralo v Liptovskom Mikuláši 2:4, keď v zápase už viedlo 2:0. Vzápätí jeho zverenci neuspeli ani doma v súboji so Slovanom Bratislava, ktorému podľahli 2:3.

Momentálne je v košickom tíme niekoľko zranených hráčov, preto sa funkcionári domáceho klubu poobzerali po posilách. Snažia sa tak v rozbehnutej súťaži zmeniť aj herný prejav mužstva a pokúsiť sa o zvrat. Do mužstva v uplynulom týždni angažovali reprezentačného brankára Jána Lašáka. Člena kádra extraligových Pardubíc, ktorý v tejto sezóne ešte u "pernikárov" nechytal, iba s nimi trénoval. Svoju košickú premiéru si Ján Lašák odkrútil v televíznom zápase proti Skalici. V novom drese sa mu však nevydarila, pretože naši úradujúci majstri svojmu súperovi, vlaňajšiemu finalistovi, v Steel aréne podľahli 2:3. Túto prehru však Košičania v nedeľu 11. októbra odčinili na ľade v Martine, kde s ďalšou novou posilou, útočníkom Petrom Šachlom z Liberca, presvedčivo zvíťazili vysoko 7:2. Fanúšikovia košického tímu veria, že strelecký apetít a výrazné víťazstvo v Martine naštartuje mužstvo do víťaznej série. V najbližšom kole majú Košičania voľno, do bojov zasiahnu až v nedeľu 18. októbra, keď sa v odvetnom zápase druhej štvrtiny základnej časti predstavia na ľade súpera v Žiline.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...