Vyhľadávanie:

Východné Slovensko - Košický kraj

Východné Slovensko - Košický kraj

Fotograf Alexander Jiroušek predstavil novú publikáciu

V slovenskom, anglickom a v nemeckom jazyku, no predovšetkým pútavými fotografiami predstavuje históriu a zaujímavé miesta košického regiónu najznámejší košický a popredný slovenský fotograf Alexander Jiroušek v novej publikácii Východné Slovensko - Košický kraj. Verejnosť s ňou oboznámil na pôde Košického samosprávneho kraja, ktorý jej vydanie podporil, minulý týždeň v piatok, 4. januára.

O fotografiu sa začal zaujímať počas gymnaziálneho štúdia. S fotoaparátom precestoval viaceré krajiny sveta. Výsledkom je bohatý fotografický archív. Od roku 1975 usporiadal viac ako sto samostatných výstav a zúčastnil sa na viacerých kolektívnych podujatiach. Svojou tvorbou sa podieľal na vydaní viac ako 150 publikácií reportážneho, krajinárskeho, historického a vlastivedného charakteru. Postupne získal rad ocenení i spoločenských uznaní. Doposiaľ najväčším ocenením publikačnej tvorby autora je Európska cena za rok 1994, ktorú mu udelila Európska federácia turistickej literatúry so sídlom v Ríme za obrazovú publikáciu Kraj pod Tatrami.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...