Vyhľadávanie:

Vydarená rozlúčka s rokom 2011

Vydarená rozlúčka s rokom 2011

Hokejisti HC Košice vstúpili do nového roka z tretej priečky extraligovej tabuľky

V poslednom mesiaci uplynulého roka odohral náš hokejový majster až deväť zápasov v extralige, v ktorých zaregistroval priaznivú bilanciu, šesť víťazstiev a tri prehry. Štyri razy vyhrali zverenci trénerov Miroslava Ihnačáka a Pavla Zúbeka na domácom ľade v Steel aréne s Nitrou, so Zvolenom, Žilinou a Martinom, dve víťazstvá získali u súperov v Trenčíne a v Banskej Bystrici až po samostatných nájazdoch. Tri prehry postupne zaregistrovali v Skalici, v Bratislave so Slovanom a doma s Popradom. V tabuľke sa po 34. kole základnej časti, ktoré bolo na programe 30. decembra 2011, ocitli Košičania na tretej priečke a znížili náskok vedúcej dvojice Skalica - Slovan na rozdiel šiestich bodov.

Košičania mali vydarený záver v decembri, pretože ťahali trojzápasovú víťaznú sériu v rade a víťazstvom 5:2 nad Martinom sa rozlúčili s rokom 2011. Ten priniesol košickému hokeju veľa radosti a skvelých úspechov. Seniori totiž zavŕšili svoju tretiu víťaznú majstrovskú sezónu po sebe ziskom zlatého hetriku a zlaté medaily získali aj juniori a dorastenci HC Košice.

V súboji s Martinom na 1:1 vyrovnával útočník Tomáš Petruška, ktorý mal z dosiahnutého gólu veľkú radosť. "Bol to môj prvý extraligový gól v košickom drese, z ktorého sa samozrejme teším. Už bolo načase. Pri góle výborne zapracovali moji spoluhráči Ondrej Gmitter i Marcel Baláž. Rozohrali akciu, po ktorej sa puk dostal pred bránku ku mne a ostávalo mi už len vystreliť do hornej časti súperovej bránky. Želám si, aby sme nový rok začali tak, ako sme starý skončili, teda víťazstvom."

Či sa to Košičanom podarilo dosiahnuť, to ukázalo už včerajšie stretnutie v Skalici, ktoré sa hralo po uzávierke tohto čísla Ocele východu. Hráči cestovali na súboj odhodlaní zabodovať a natiahnuť víťaznú sériu na štyri zápasy. Uvedomovali si, že Skaličania sú nie náhodou na vedúcej priečke, ale ako ukázali doterajšie extraligové zápasy, každý súper je zdolateľný. A to bez ohľadu na to, či hrá doma, alebo vonku.

Po včerajšom premiérovom 35. kole pokračuje hokejová extraliga v tomto týždni ďalšími stretnutiami, v ktorých sa hokejisti HC Košice predstavia fanúšikom v Steel aréne. Najprv sa v piatok 6. januára o 17. hodine stretnú s Duklou Trenčín a potom v nedeľu 8. januára 2012, rovnako o 17. hodine, odohrajú stretnutie s Nitrou, s ktorou odštartujú piatu šestinu základnej časti. V piatok 13. januára sa Košičania predstavia vo Zvolene a v nedeľu 15. januára privítajú doma v šlágri kola bratislavský Slovan.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...