Vyhľadávanie:

Vydarená séria zápasov

Vydarená séria zápasov

Košičania zatiaľ na 5. priečke

Pred začiatkom sezóny si klub HC Košice, vzhľadom na ekonomické možnosti a výrazne omladený káder, stanovil skromnejšie ciele – záchranu hokeja v najvyššej súťaži v Košiciach.

Po odohratí 21 zápasov oceliari príjemne prekvapili a sú v tabuľke na 5. priečke, len dva body za tretím Slovanom. V posledných ôsmich zápasoch nazbierali slušnú porciu bodov a dokázali hrať úspešne aj proti silnejším súperom.

„Ja by som tú eufóriu krotil,“ upozornil tréner Jan Šťastný po výhre nad Miskolcom. „Pred sezónou sme si dali ciele a nie sme ašpirantom na titul. Chceme stabilizovať klub a ukazovať charakter. Ceníme si víťazstvá, ale pred nami je ešte veľa práce. Určite ma však teší, že sa naša práca odzrkadľuje aj vo výsledkoch.“

Vedenie klubu muselo reagovať na nečakanú zdravotnú komplikáciu obrancu Radka Deyla, ktorý musí podstúpiť plastiku krížneho kolenného väzu a s najväčšou pravdepodobnosťou už v tejto sezóne za Oceliarov nenastúpi. Vedenie klubu začalo okamžite hľadať náhradu a dohodlo sa na spolupráci do konca sezóny s Martinom Nemčíkom.

„Vzhľadom na situáciu, ktorá nastala ohľadom zdravotného stavu Radka Deyla a odchodu Dávida Mudráka späť do zámoria nám ostalo len 7 obrancov. Som rád, že sa nám podarilo narýchlo dohodnúť na angažovaní Martina Nemčíka. Je to veľmi poctivý, pracovitý a kvalitný defenzívny obranca, ktorý má výborné fyzické parametre, hraje dôrazne a vieme, že je v osobných súbojoch pre súpera veľmi nepríjemný,“ uviedol Jan Šťastný, športový manažér a tréner. Martin Nemčík odohral v slovenskej extralige 163 zápasov, kde si obliekal dresy Dukly Trenčín a Banskej Bystrice.

Najbližší zápas oceliari odohrajú 20. decembra v Steel aréne, kedy privítajú DVTK Miskolc. V utorok 22. 12. vycestujú hokejisti do Michaloviec, v pondelok 28. 12. do Popradu a posledný zápas v kalendárnom roku odohrajú doma v stredu 30. 12. o 16:00 proti Michalovciam.        

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...