Vyhľadávanie:

Zmeny vo vedení Steel arény

Zmeny vo vedení Steel arény

V novembri sa uskutočnilo Valné zhromaždenie ako aj Správna rada občianskeho združenia (OZ) Košická aréna, ktoré prevádzkuje hokejovú Steel arénu. Vo vedení o. z. Košická aréna a ­Steel ­arény sa udiali zmeny. Valné zhromaždenie a Správna rada akceptovala odstúpenie prezidenta o. z. Košická aréna, Pavla Miškova a ukončenie pôsobenia Igora Havrilu v pozícii generálneho manažéra Steel arény po vzájomnej dohode. Pavla Miškova nahradil viceprezident pre inžinierske činnosti a inovácie U. S. ­Steel Košice David Hathaway. Z postu prvej viceprezidentky odstúpila aj Oľga Černá, na ktorej miesto nastúpi Lukáš Mrázko (obaja zamestnanci U. S. ­Steelu Košice).

Steel aréna sa nachádza vo vážnej finančnej situácii. Okrem možnosti finančného dotovania o. z. Košická aréna zo strany podielnikov na hlasovacích právach je aj nájdenie strategického partnera, ktorého meno by niesol hokejový štadión. U. S. ­Steel Košice má v občianskom združení Košická aréna 34-percentný podiel na hlasovacích právach. Mesto Košice má 33,33 percenta a skupina košických podnikateľov 32,67 percenta.

„Viem, že veľa mojich kolegov má veľmi emocionálny vzťah k Steel aréne, pretože aj vďaka ich pomoci bola postavená. Chcel by som sa v súvislosti so zmenami vo vedení poďakovať predošlému vedeniu za ich doterajšiu prácu. V súčasnosti žijeme vo veľmi neobvyklých podmienkach, ktoré vytvárajú dosiaľ nepoznané výzvy. Nastal ten správny čas otvoriť priestor pre všetkých, ktorí chcú pomôcť s hokejom, ale aj kultúrou v Košiciach. Je totiž potrebné, aby mala Steel aréna viac podporovateľov a tých, ktorí chcú spolupracovať. Taktiež by sme chceli vidieť viac firiem, ktoré prídu a ukážu, že sa chcú podieľať na jej ďalšom rozvoji,“ uviedol nový predseda Správnej rady a prezident o. z. Košická aréna David Hathaway.

Podľa primátora mesta Jaroslava Polačeka je Steel aréna v kritickej finančnej situácii, a preto jej podávajú pomocnú ruku. Mrzí ho, že kvôli koronakríze sa v nej nemohli uskutočniť viaceré športové podujatia a koncerty, ktoré mohli zlepšiť jej hospodárenie.

„Chcel by som poďakovať doterajšiemu manažmentu haly a vedeniu občianskeho združenia za všetko pozitívne, čo vo svojich funkciách urobili pre Steel arénu. Finančná situácia je naozaj vážna, a preto sme sa v spolupráci s ďalšími podielnikmi na hlasovacích právach dohodli na zmenách, ktoré by mali viesť k oživeniu a zlepšeniu finančnej kondície Steel arény,“ uviedol primátor. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...