Vyhľadávanie:

Vykorčuľovali aj Bicek, Nagy a Špilár

Vykorčuľovali aj Bicek, Nagy a Špilár

V pondelok sa na ľade v Steel Aréne začala druhá fáza letnej prípravy hokejistov HC Košice

Košičania vstúpili pod vedením trénera Jána Šterbáka a jeho asistenta Antona Tomka v pondelok predpoludním do druhej fázy letnej prípravy. Po prestupovom kolotoči sa na ľade Steel Arény objavili aj noví hráči, ktorí už absolvovali júnovú prípravu na suchu. Z Popradu sú to obranca Miroslav Javín a útočník Juraj Faith, zo Žiliny Ivan Droppa a zatiaľ bez podpísanej zmluvy košický odchovanec Gabriel Špilár a z Liptovského Mikuláša Marcel Šterbák, ktorý tam bol na hosťovaní. Úplne čerstvou posilou z Liptova je útočník Ján Pleva. Na košický ľad sa vrátil aj ďalší odchovanec Kristián Kováč, naposledy hráč bratislavského Slovana.

Na prvom tréningu sme na ľade zaregistrovali aj odchovancov košického hokeja Ladislava Nagya a Jiřího Biceka. Prvý z nich patrí medzi hráčov NHL, ktorí do 5. júla nepodpísali nový kontrakt, konkrétne Nagy s mužstvom Phoenix Coyotes, v ktorom v uplynulých sezónach hrával. Momentálne je doma, trénuje s HC a čaká, ako sa všetko okolo jeho starého alebo nového pôsobenia za morom vyrieši. Začiatkom augusta ho totiž čaká arbitráž, ale dovtedy, kým odcestuje do Toronta, sa môže všeličo zmeniť. Druhý z nich, Bicek, je hráčom švédskeho tímu Brynäs. Keďže jemu sa švédska liga začína neskôr než na Slovensku, bude pôsobiť v drese HC Košice do 10. októbra. "Sme radi, že sa jeho účasť v našom mužstve aspoň na začiatok sezóny podarilo na poslednú chvíľu vybaviť," ozrejmil situáciu okolo pôsobenia Biceka v Košiciach tréner Ján Šterbák a na margo druhej fázy letnej prípravy povedal:

"Do tréningového procesu sa zapojil aj Špilár. Jeho štart v Košiciach už treba len dotiahnuť administratívne. S tímom HC je prakticky dohodnutý. Na ľade sa objavilo 30 hráčov, teda aj tí, ktorí si v prvej fáze prípravy doliečovali zranenia a mali rôzne zdravotné problémy. Myslím si, že je už všetko po zdravotnej stránke v poriadku a chlapci budú môcť zaberať naplno. V tomto týždni budeme trénovať dvojfázovo, na ľade a v posilňovni, nemáme v pláne odohrať ani jedno stretnutie. Na budúci týždeň cestujeme na Moravu, kde odohráme tri zápasy vo Vsetíne, v Třinci a vo Vítkoviciach. Po návrate sa budeme pripravovať doma a hrávať v utorok a v piatok prípravné stretnutia. Od 23. augusta sa zúčastníme v Poprade turnaja o Tatranský pohár a koncom augusta chceme urobiť komplexné lekárske vyšetrenia hráčov, aby sme mali prehľad o ich trénovanosti. Od začiatku extraligy budeme hrať na štyri kompletné päťky a keďže je v kádri momentálne veľa hráčov, niektorí odídu buď na farmu do Humenného, alebo budú hrať v iných kluboch na hosťovaní. Dáme im šancu inde sa rozohrať, lebo extraliga je veľmi dlhá a náročná súťaž. S každým hráčom však naďalej rátame, môžu prísť zranenia, alebo nastane iná situácia v mužstve. Pred zápasmi play-off nevylučujeme ani posilnenie tímu, keď to bude nutné."

Program prípravných zápasov HC Košice: 1. 8. 2006 Vsetín - HC, 2. 8. Třinec - HC, 4. 8. Vítkovice - HC, 8. 8. Žilina - HC, 11. 8. HC - Poprad, 15. 8. Poprad - HC, 18. 8. HC - Zvolen, 24. 8. HC - Švajčiarsko "20", 25. 8. zápas v skupine, 26. 8. zápas o konečné umiestnenie na Tatranskom pohári, 29. 8. Liptovský Mikuláš - HC, 1. 9. HC - Liptovský Mikuláš, 5. 9. HC - Žilina.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...