Vyhľadávanie:

Vyrovnali bilanciu s Trenčínom

Vyrovnali bilanciu s Trenčínom

Po vianočnej prestávke sa lídri extraligovej tabuľky, hokejisti HC Košice, ťažšie rozbiehali. Najprv ešte 28. decembra doma zdolali Martin, hoci v priebehu zápasu s týmto súperom dvakrát prehrávali. So starým rokom sa však rozlúčili prehrou so Zvolenom a nevydaril sa im ani vstup do nového roka, pretože doň vstúpili v nedeľu, 4. januára, prehrou na Slovane. Po týchto dvoch prehrách sa ich bodový náskok na čele tabuľky scvrkol z trinástich na sedem bodov.

V utorok, 6. januára, mali Košičania opäť výhodu domáceho ľadu, na ktorom hostili vojakov z Trenčína. S týmto súperom mali naši z troch vzájomných súbojov v tejto sezóne nepriaznivú bilanciu, keď iba raz nad Duklou vyhrali. Trenčania boli vôbec prvým tímom extraligy, ktorý ešte v 18. kole ako jediný uštedril zverencom trénera Antona Tomka v Steel Aréne prvú domácu prehru v sezóne 2008/2009. Vojaci si trúfali vyhrať nad Košicami aj do tretice, ale po utorkovom zápase zostala vzájomná bilancia vyrovnaná, keď naši zdolali svojho súpera 5:2.

"Po prehrách so Zvolenom a Slovanom sme už potrebovali vyhrať. Proti týmto súperom sme mali obidva súboje dobre rozohrané, no v závere nám to nevyšlo," povedal po zápase strelec nášho posledného piateho gólu proti Trenčínu Peter Bartoš a pokračoval: "Dôležité boli naše tri góly v presilovkách, ktoré vlastne rozhodli o výsledku. Dôležitá bola naša sústredenosť i bojovnosť, veď od začiatku sme išli jednoznačne za víťazstvom. Škoda, že dva razy sme inkasovali v oslabení. Túto hru v početnej nevýhode musíme každopádne zlepšiť."

Náš útočník po poslednom góle pozdravil divákov cmúľaním prsta. Čo spôsobilo tento jeho netradičný rituál? "V piatok, 2. januára, som sa stal už po piatykrát otcom. Nuž takto som chcel týmto cumlíkovým gestom pozdraviť manželku a synčeka Adama."

Do skončenia tohto duelu zostávali necelé dve minúty, keď sa diváci v Steel Aréne dostali do varu. Nie po góle, ale po pästnom súboji medzi domácim Matúšom Petričkom a obrancom hostí Igorom Bobčekom. V tejto bitke Petričko vyzliekol svojho súpera z dresu a poslal ho do kolien. "Nebil som sa kvôli tomu, aby som urobil divákom radosť. Súper ma najprv krosčekoval pred bránkou hostí a potom ma aj podkopol," ozrejmil situáciu na ľade náš útočník Petričko.

Extraliga pokračuje v tomto týždni ďalšími kolami. Už zajtra, v piatok 9. januára, sa Košičania predstavia na ľade súpera v Kežmarku, doma ich opäť uvidíme v nedeľu o 17. hodine v zápase proti Nitre.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...