Vyhľadávanie:

Vyše hodinová debata o práci i súkromí

Vyše hodinová debata o práci i súkromí

Na spoločnom obede s Davidom H. Lohrom vybraní zamestnanci DZ Opravy a DZ Služby a servis

Dvanásť z trinástich vybraných zamestnancov divízneho závodu Opravy a divízneho závodu Servis a služby, ktorí dosahujú v svojom fachu mimoriadné pracovné výsledky, prijalo minulý týždeň v stredu, 30. novembra 2005, pozvanie prezidenta spoločnosti U. S. Steel Košice Davida H. Lohra na spoločný obed.

K slávnostne prestretému stolu medzi údržbárov zasadli aj viceprezident pre výrobu Scott C. Pape, viceprezident pre pracovné vzťahy a motiváciu Martin Pitorák a generálny manažér pre údržbu Ján Vranec. "Som vždy veľmi rád, keď sa môžem stretnúť so zamestnancami, ktorí prispievajú k tomu, že naša spoločnosť je tak úspešná. Vo výrobe i expedícii," privítal svojich hostí prezident a ocenil pritom mimoriadne dôležitú úlohu údržbárov pri zabezpečovaní plynulého chodu výrobných zariadení i celej fabriky.

Prezidentovi hostia

Juraj BUGOŠ,
prevádzkový elektrikár
Do fabriky nastúpil ako prevádzkový elektrikár v roku 1970. Postupne sa vypracoval na predáka hutných opravárov. Má výborný prehľad o zabudovaných elektrických motoroch v USSK. Svoje odborné vedomosti odovzdáva mladším kolegom. Je zodpovedným pracovníkom s vysokou odbornou úrovňou. K riešeniu problémov na pracovisku pristupuje zodpovedne a je nápomocný pri ich odstraňovaní. Pracovná skupina pod jeho vedením dosahuje výborné výsledky, aj v kvalite. V kolektíve je obľúbený pre svoj aktívny a korektný prístup ku každému spolupracovníkovi. Keď sa vyskytnú mimoriadne poruchy a havárie, nastúpi do práce aj vo svojom voľnom čase.

František IMRICH,
elektromechanik
V hute začínal ako elektromechanik na úseku mechanické opravy elektrických strojov v roku 1977. Skúsenosti nadobúdal aktívnym prístupom k vykonávanej profesii a získavaním nových poznatkov v oblasti rozvoja prevádzky. Jeho iniciatívny prístup k riešeniu prevádzkových problémov a dobrý vzťah k spolupracovníkom boli dôvodom na jeho menovanie do funkcie predáka a zástupcu majstra. K plneniu povinností pristupuje iniciatívne a zodpovedne. Pri mimoriadnych havarijných situáciách je ochotný pracovať aj mimo pracovný čas. Ako inštruktor učňov svoje skúsenosti a poznatky odovzdáva aj mladej generácii. V súčasnosti patrí medzi špičkových zamestnancov prevádzky.

Pavol ZAJAC,
montér oceľových konštrukcií - inšpekčný
Vo fabrike pracuje od roku 1980. Začínal ako geodet. Od roku 1999 bol montérom oceľových konštrukcií v prevádzke ÚMD. Postupne sa vypracoval a od roku 2001 pracuje ako inšpekčný oceľových konštrukcií. Svoje bohaté skúsenosti získané v geodézii vedel využiť aj ako montér oceľových konštrukcií, hlavne pri zameriavaní žeriavových dráh. Niekedy je prizvaný k opravám hutníckych agregátov, kde sa zúročujú jeho odborné vedomosti z oblasti geodézie. Je zodpovedným pracovníkom, príkladom pre ostatných v kolektíve. Pri svojej práci sa snaží využívať stále nové a modernejšie metódy na zvýšenie produktivity práce. V prípade naliehavých situácií nie je preňho problém nastúpiť do práce aj vo svojom voľnom čase.

Peter HIRKA,
elektromontér - silnoprúd, koordinátor
Do spoločnosti nastúpil v roku 1990 ako elektromontér - koordinátor. Koordinuje rekonštrukcie zložitých elektro zariadení a súborov meracej a regulačnej techniky, opravy zložitých obvodov diaľkového ovládania a zapojenia na počítačové systémy zariadení zabudovaných priamo v technologickom procese. K riešeniu problémov pristupuje zodpovedne a je nápomocný pri ich odstraňovaní. Dlhodobou praxou a neustálou odbornou prípravou, cieľavedomým a zodpovedným prístupom k práci je pre ostatných zamestnancov príkladom.

Jozef ŠIMKO,
kontrolór - diagnostik
Do závodu Údržba, prevádzky ÚZD 2, nastúpil v roku 1970 ako zámočník, kde pracoval päť rokov. Neskôr bol zamestnancom dispečingu Údržby, pracoval tiež v elektro skúšobni ako prevádzkový zámočník. V súčasnosti je kontrolórom - vibrodiagnostikom v oddelení technická diagnostika. Začal sa venovať meraniu vibrácií a kontrole technického stavu ložísk, ako aj vyvažovaniu rotačných zariadení na mieste zabudovania. V tejto činnosti sa vypracoval na spoľahlivého odborníka. K svojej práci pristupuje zodpovedne, vzniknutým problémom sa venuje až do ich vyriešenia.

Jozef BAČO,
prevádzkový zámočník - predák
Do prevádzky Opravy hutníckych agregátov nastúpil ako prevádzkový zámočník v roku 1965. Už od začiatku sa prejavoval ako veľmi šikovný a svedomitý pracovník. Pre svoje bohaté praktické a teoretické skúsenosti a vedomosti sa vypracoval na špičkového pracovníka a v roku 1982 bol menovaný za vedúceho pracovnej skupiny, ktorá pod jeho vedením vykonávala náročné opravy hutníckych agregátov. Často bol prizývaný ako špeciálny poradca na opravy strojných zariadení. V súčasnosti vďaka svojej odbornosti a kvalite práce patrí medzi špičkových zamestnancov prevádzky.

Igor CIBERE,
inšpekčný zámočník
Inšpekčným zámočníkom je od roku 1985. Pre svoju vysokú odbornú spôsobilosť a pracovné skúsenosti patrí medzi najspoľahlivejších zamestnancov prevádzky. Aktívne pracuje v CI tíme a podieľa sa na úspore nákladov závodu v rámci projektov CTS. Medzi spolupracovníkmi je obľúbený pre svoj aktívny a korektný prístup.

Peter HLEBAŠKO,
inšpekčný elektrikár
V spoločnosti pracuje od roku 1974 ako inšpekčný elektrikár zdvíhacích zariadení. Zabezpečuje plynulý chod žeriavov prenášajúcich tekutý kov s nosnosťou 280 ton v prevádzke ZPO 2. Odborné vedomosti využíva hlavne pri montáži HBS a v tímovej práci pri riešení CI projektov. Získané dlhoročné skúsenosti odovzdáva svojím mladším kolegom. Venuje sa výchove učňov a študentov ako ich inštruktor. Svojim kladným a čestným prístupom si získal úctu a rešpekt svojich spolupracovníkov.

Ladislav ŽIGRAI,
zámočník - predák
Od roku 1973 pracuje v oblasti údržby žeriavov. Pod jeho vedením vyrástlo veľa nových odborníkov pre opravy a údržbu žeriavov. Pracovné úlohy plní zodpovedne a načas. V rámci svojej zodpovednosti dbá o bezpečné opravy závesných zariadení na zdvíhacích zariadeniach. Aktívne spolupracoval pri vytvorení nového pracoviska pre úpravy závesných zariadení.

Milan MORAVANSKÝ,
prevádzkový elektrikár - zmenový
Vo fabrike začínal v roku 1986 ako elektrikár - opravár TŠP. V súčasnosti pracuje v oblasti údržby žeriavov ako prevádzkový elektrikár - zmenový. Svoje pracovné povinnosti plní zodpovedne a svedomito. Pri práci kladie dôraz na zvýšenú bezpečnosť, na základe čoho si ho zamestnanci zvolili za zástupcu zamestnancov. Aktívne sa podieľal na zavádzaní LOCK OUT systému.

Jozef DANKO,
mechanik MARZ - predák
Do spoločnosti prišiel pracovať v roku 1976. Pridelené úlohy plní nad rámec svojich povinností, v prípade problémov poskytuje technickú pomoc. Je ochotný podieľať sa na riešení problémov aj v mimo pracovnom čase. Rieši otázky z oblasti bezpečnosti, navrhuje riešenia, poukazuje na nebezpečné podmienky.

Imrich PAPCUN,
inšpekčný elektrikár
V podniku pracuje od roku 1974, v súčasnosti ako inšpekčný elektrikár. Má výborný prehľad o stave zverených zariadení. Povinnosti vyplývajúce z pracovného zaradenia plní zodpovedne. Aktívne sa zapája do riešenia problémov pracoviska. V kolektíve je obľúbený pre svoj aktívny a korektný prístup ku každému spolupracovníkovi. Aktívne sa podieľal na zavádzaní LOCK OUT systému v prevádzke.

Vladimír BIROŠČÁK,
inšpekčný zámočník
V spoločnosti začal pracovať v roku 1970 ako elektrikár pre opravy obrábacích strojov. Neskôr prešiel na opravy zdvíhacích zariadení, ktorým sa venuje doteraz. Vzhľadom na jeho výborné znalosti v tejto problematike pracoval ako predák, od roku 2001 je inšpekčným elektrikárom. Je zodpovedným zamestnancom s vysokou pracovnou a odbornou úrovňou. K riešeniu problémov, ktoré sa vyskytnú na pracovisku, pristupuje zodpovedne, je vždy nápomocný pri ich riešení. Rád poradí spolupracovníkom, problémy rieši s rozvahou a zodpovednosťou. Je zástupcom zamestnancov pre bezpečnosť práce, vykonáva rôzne funkcie v OZ Metalurg.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...