Vyhľadávanie:

O úspechy sa chceme podeliť

O úspechy sa chceme podeliť

V štátnom divadle sa v piatok uskutočnil pri príležitosti 5. výročia U. S. Steel Košice vianočný benefičný koncert

Vianočným benefičným koncertom s prívlastkom Štedré vločky vyvrcholili v piatok 9. decembra 2005 večer v Štátnom divadle Košice tohtoročné sponzorské aktivity spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorá si v novembri pripomenula 5. výročie úspešného pôsobenia na Slovensku.

"Úspešné podnikanie našej firmy na Slovensku bolo len nedávno potvrdené veľmi hodnotným ocenením - naša spoločnosť bola týždenníkom Trend vyhlásená za firmu roka 2005," prihovoril sa z pódia hutníkom i pozvaným hosťom v zaplnenom hľadisku prezident David H. Lohr. "Sme na to právom hrdí pretože vieme, koľko úsilia a tvrdej práce je za touto cenou. A to nielen zo strany manažmentu spoločnosti, ale všetkých zamestnancov. Či už z administratívy alebo jednotlivých prevádzok podniku. Rád by som sa pri príležitosti piatych narodenín U. S. Steel Košice srdečne poďakoval všetkým zamestnancom, zákazníkom, dodávateľom, zástupcom samospráv a ďalším partnerom za podporu a šírenie dobrého mena spoločnosti. Chceme sa podeliť o úspechy s tými, na ktorých šťastie čaká. V priebehu tohto roka sme podporili desiatkami miliónov školy, detské domovy, knižnice a kultúrne inštitúcie. Nie je to však len o peniazoch. Najviac si cením osobné nasadenie zamestnancov, ktorí sa zapojili do charitatívnych projektov organizovaných vo firme," zdôraznil a zaželal všetkým, aby najkrajšie sviatky roka - Vianoce, prežili v pokoji, príjemnej atmosfére a v rodinnej pohode.

Neobyčajne hodnotný umelecký zážitok si potom mohli vychutnať všetci tí, ktorí prijali pozvanie Davida H. Lohra a jeho manželky Susan na toto nádherné podujatie. Postarali sa oň známy a populárny klavirista Richard Rikkon, orchester Štátneho divadla Košice pod dirigentskou taktovkou Igora Dohoviča, Vlado Valovič a Big Band Gustava Broma, operní speváci Ľubica Vargicová a Miroslav Dvorský, stálica na nebi českej populárnej hudby Karel Černoch, charizmatický český Zlatý slávik Bohuš Matuš i dievčenská vokálna skupina The Sound Office z Poľska.

Štedrá nebola len hudobná nádielka. Na vianočnom benefičnom koncerte, ako už býva zvykom, sa opäť rozdávala radosť. Aj vďaka zamestnancom podniku, ktorí už v minulosti svoju ochotu pomôcť tým, ktorí pomoc naozaj potrebujú, neraz dokázali. Dobrovoľnými finančnými zbierkami pomohli napríklad Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach zakúpiť pľúcny ventilátor, vlani to bola sanitka pre košickú Záchrannú službu. V tomto roku pomohli už po druhýkrát v histórii finančných zbierok Východoslovenskému onkologickému ústavu v Košiciach. Na nákup automatickej vyrezávačky blokov, ktorá v rámci liečby zhubných nádorov zabraňuje poškodeniu zdravého tkaniva pri ožarovaní, vyzbierali úctyhodnú sumu - 1 264 824 korún. Rovnakou sumou prispela aj spoločnosť U. S. Steel Košice, a tak výsledná a celková podpora predstavuje 2 529 648 korún.

Spoločný finančný dar v podobe symbolického šeku odovzdal riaditeľovi Východoslovenského onkologického ústavu v Košiciach Alexandrovi Berčovi viceprezident pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga. Slová uznania pritom adresoval hutníkom. "Chcel by som sa poďakovať našim zamestnancom," povedal, "za ich štedrosť a prejav ľudskosti." A ako Alexander Berč vníma skutočnosť, že spoločnosť U. S. Steel Košice a jej zamestnanci boli takí štedrí k onkológii už po druhýkrát? "V dnešnej uponáhľanej dobe väčšina ľudí akoby strácala pocit empatie a potrebu pomôcť. A tí, ktorí majú relatívne dostatok peňazí, radšej ich venujú tam, kde očakávajú okamžité zviditeľnenie. Preto sa s úctou skláňam pred zamestnancami a vedením U. S. Steel Košice, že každoročne, a pre nás už po druhýkrát, zorganizovali zbierku s takým efektom. Je to niečo úžasné! Dovoľte mi preto, aby som sa vám všetkým v mene vedenia Východoslovenského onkologického ústavu Košice, v mene svojom i v mene pacientov úprimne poďakoval."

Milión korún pre dvanásť knižníc na východnom Slovensku bol v ten večer ďalším zo štedrých darov U. S. Steel Košice. "Som rád, že môžeme prispieť knižniciam," povedal pred odovzdaním daru riaditeľke knižnice Jána Bocatia v Košiciach Kláre Kernerovej prezident spoločnosti David H. Lohr. Tento počin, ako dodal, je symbolický z pohľadu 5. výročia spoločnosti. Veď zakladateľ United States Steel Corporation Andrew Carnegie sám založil po celom svete vyše 2800 knižníc. Nad každou z nich bol nápis - Nech je svetlo. Nech svieti i nad obdarovanými knižnicami na Slovensku.

"Tento nečakaný sponzorský dar prichádza v čase, keď väčšina knihovníkov smutne prezerá preplnené výklady kníhkupectiev a starostlivo kalkuluje, ktorým titulom z bohatej ponuky dať prednosť. Pretože knihy sú drahé a peňazí na ich nákup nikdy nie je dosť," skonštatovala Klára Kernerová. V mene dvanástich obdarovaných knižníc v Košiciach, Michalovciach, Prešove, Svidníku, Rožňave, Starej Ľubovni, Spišskej Novej Vsi, Trebišove, Poprade, Humennom, Bardejove a Vranove nad Topľou sa srdečne poďakovala a zaželala U. S. Steel Košice pri príležitosti jej 5. výročia veľa ďalších úspechov v podnikaní i podpore kultúrneho a duchovného života nášho regiónu a jej zamestnancom krásne Vianoce. Záznam z koncertu bude odvysielaný v šiestich lokálnych televíziách východného Slovenska.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...