Vyhľadávanie:

Vyšla USSK Family Cookbook 2013

Vyšla USSK Family Cookbook 2013

V minulom roku mala premiéru. Útla knižka plná skvelých hutníckych receptov mala úspech, oslovila stovky záujemcov o dobré jedlo. Nečudo, že prišlo repete v podobe ďalšej kolekcie slovenských a amerických receptov. Nová knižka USSK Family Cookbook 2013 je už na svete. A kým vlani bol výťažok z predaja jej pilotnej predchodkyne venovaný na kúpu digitálneho mamografu pre šačiansku nemocnicu, v tomto roku poputuje Detskému domovu sv. Klementa Hofbauera v Podolínci. S detským domovom spod Tatier, ktorému šéfuje Štefan Straka, má firma niekoľkoročné partnerské vzťahy.

"Počas posledného dva a pol roka bolo pre nás všetkých v U. S. Steel Košice veľmi potešujúce spolupracovať s pánom Strakom, všetkými jeho zamestnancami, ako aj všetkými úžasnými deťmi. Veľmi nás teší, že tento projekt pomôže organizácii, ktorá si to naozaj zaslúži," uviedla v prológu knižky autorka projektu a manželka bývalého prezidenta košickej oceliarne Maria Rintoulová.

Kuchárka, ktorá vyšla v náklade 1100 kusov v dvoch jazykových mutáciách, obsahuje 130 osvedčených receptov z "dielne" bezmála štyridsiatich slovenských a amerických košických hutníkov a ich rodinných príslušníkov. Je rozdelená na sedem kapitol, v ktorých nájdete skvelé návody na prípravu predjedál, polievok a šalátov, hlavných jedál, dezertov a chlebov, vianočných a veľkonočných dobrôt a tradičných slovenských špecialít. No nielen to. Knižka, ktorej dávajú nezameniteľnú tvár aj pekné ilustrácie našej kolegyne Jany Šlosárovej z útvaru Riaditeľa pre vonkajšie vzťahy a citáty známych osobností, je obohatená o ďalšie špeciality v podobe názvoslovia kuchárskych termínov, zoznamu a popisu najbežnejšie používaných korenín či rád, ktorú chýbajúcu ingredienciu pri príprave jedál čím nahradiť. Pri každej kapitole nechýbajú ani stránky určené na zapisovanie ďalších receptov.

Chcete podporiť dobrú vec a získať pri tom jedinečnú USSK Family Cookbook 2013? Tešiť sa z nej môžete aj vy, stačí, ak si po ňu prídete do budovy vonkajších vzťahov vo Vstupnom areáli USSK, č. d. 101. Získate ju za dobrovoľný príspevok, odporúčaná minimálna suma predstavuje 8 eur. Viac informácií na telefónnych číslach 3 3611, 0917 704 342.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...