Vyhľadávanie:

Vysokoškoláci už stážujú

Vysokoškoláci už stážujú

Vyše tridsať mladých si vo fabrike obohacuje teóriu praxou

Pre tridsaťtri študentov štvrtých ročníkov košických univerzít sa minulý týždeň v stredu, 1. júla, začala v U. S. Steel Košice letná stáž. Účastníkov jej už v poradí ôsmeho ročníka privítali na pôde firmy viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák, generálny manažér pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milan Polča i riaditeľ pre nábor a výber Gabriel Kádár spolu so svojím tímom.

"Aj keď sme oproti minulým rokom museli kvôli finančnej kríze program letnej stáže modifikovať, skrátili sme ju z dvoch mesiacov na jeden, verím, že splní vaše očakávania a že program, ktorý sme pre vás pripravili vás zaujme," prihovoril sa vysokoškolákom viceprezident Martin Pitorák. Generálny manažér Milan Polča potvrdil, že práve absolventi letnej stáže boli a budú pre košickú oceliareň hlavným zdrojom náboru vysokoškolsky vzdelaných zamestnancov. Aký program na nich čaká? "Prvé tri dni v týždni budete pod vedením mentorov pracovať na vybraných pracoviskách vo výrobe i v odborných organizačných jednotkách, kde budete dostávať rôzne úlohy a podieľať sa v tímoch na riešení rôznych projektov. Štvrtky a piatky budú zasa venované vášmu osobnému rozvoju," konkretizoval priebeh stáže. Dodal tiež, že tím z ľudských zdrojov pripravil pre vysokoškolákov rad školení a tréningov a v závere stáže aj riešenie prípadovej štúdie. "Sme presvedčení, že práve počas týchto dvoch dní sa naučíte to, čo vo vysokoškolských osnovách nie je, ale čo zamestnávatelia od ľudí, ktorí sa u nich uchádzajú o prácu, vyžadujú. Ide najmä o také manažérske a vodcovské zručnosti ako práca v tíme, riešenie problémov, rozhodovanie, time-manažment a podobne."

Až dve tretiny tohtoročných účastníkov letnej stáže, ktorá nie je platená, tvoria študenti Technickej univerzity Košice, predovšetkým jej hutníckej a strojníckej fakulty. Osemnásti budú naberať nové skúsenosti priamo vo výrobe, traja v dcérskych spoločnostiach, zvyšok na rôznych odborných úsekoch spoločnosti.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...