Vyhľadávanie:

Výstava venovaná skvelej atlétke

Výstava venovaná skvelej atlétke

V Slovenskom technickom múzeu v Košiciach si ešte do 2. októbra 2016 môžete pozrieť zaujímavú výstavu venovanú bývalej skvelej atlétke – skokanke do výšky Márii Mračnovej, rod. Faithovej, ktorá sa v septembri dožila významného jubilea 70 rokov.

Mária Mračnová utvorila 10 československých rekordov a 18 slovenských rekordov v skoku do výšky. Jej osobný rekord 192 cm z roku 1976 bol prekonaný až o štrnásť rokov. Je bronzová medailistka z majstrovstiev Európy v roku 1969, šiesta z Hier XIX. olympiády 1968 v Mexiku a štvrtá z Hier XXI. olympiády 1976 v Montreale. Po skončení aktívnej činnosti sa venovala pedagogickej práci, ako aj práci na rozvoji československého a slovenského olympijského hnutia.

Výstava okrem textov a fotografií prináša aj cenné trojrozmerné predmety zo športovej a funkcionárskej kariéry Márie Mračnovej, ktoré organizátorovi výstavy – Slovenskému olympijskému výboru – Slovenskému olympijskému a športovému múzeu, darovala alebo požičala.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...