Vyhľadávanie:

Pochod zdravia vysokopeciarov

Pochod zdravia vysokopeciarov

V sobotu 24. septembra 2016 sa uskutočnil XXII. ročník Pochodu zdravia, ktorý pre svojich členov – nadšencov turistiky a ich rodinných príslušníkov, zorganizovala Základná organizácia OZ KOVO Vysoké pece. Pochod sa konal v Belianskych Tatrách v časti Zamagurie.

Účastníci pochodu absolvovali 12-kilometrovú túru zo Ždiaru cez Bachledovu dolinu po trase Bukovina – Jezerské jazero – Jezersko – Keheľ. Najťažší bol začiatok trasy, kde nás na úseku približne dvoch kilometrov čakalo 300-metrové prevýšenie. O to krajšie však boli výhľady zo Stodičovského vrchu z nadmorskej výšky 1167 metrov na končiare Belianskych Tatier, konkrétne na Ždiarsku vidlu a Havran. Z vyhliadkovej veže na Malej Poľane sa na strane Pienin vynímalo majestátne pohorie Tri Koruny. Po krátkom oddychu a občerstvení pokračovala naša trasa na Jezersko a túru sme ukončili na Keheli. Pochod trval štyri a pol hodiny za krásneho slnečného počasia. Po celý čas vládla v našom kolektíve pohoda a výborná nálada. Ani najmenším účastníkom nechýbalo nadšenie a do cieľa došli medzi prvými. Na záver si všetci pochutnali na obedovom menu v penzióne Ždiaranka.

Domov sme sa vracali spokojní, príjemne unavení, ale plní krásnych zážitkov. Všetkým účastníkom XXII. Pochodu zdravia ďakujem za vytvorenú príjemnú  priateľskú atmosféru a dobrú náladu. Už teraz sa teším na ďalší ročník nášho podujatia. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...